De prin lume adunate

#workshop #expozitii #spectacole #festivalul international al teatrului de animatie #teatrul de animatie

Workshop-uri, spectacole si expozitii la Festivalul International al Teatrului de Animatie

Editia din acest an a Festivalului International al Teatrului de Animatie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie" se va desfasura in perioada 22 noiembrie - 1 decembrie la Bucuresti. Evenimentul se va petrece in mai multe locuri: Teatrul Bulandra (Sala Toma Caragiu), Teatrul Tandarica, Teatrul Nottara, Scoala nr. 3 si Spitalul Fundeni.

Sub genericul "Construim poduri. Trecem granite", cea de-a opta editie a festivalului isi propune sa aduca in atentia publicului roman diferite stiluri ale teatrului de animatie si ale teatrului vizual din lume.

Pe langa spectacole de teatru pentru copii si adulti sustinute de trupe din Romania, China Bulgaria, Austria, Danemarca, Germania, Olanda si Spania, in cadrul evenimentului vor exista expozitii, lansari de carte, workshop-uri si conferinte, sustinute de mari personalitati din lumea teatrului.


Invitati de marca la evenimentul inaugural

Juriul festivalului va fi format din critici teatrali si din manageri din domeniul cultural atat din Romania, cat si din strainatate.

Deschiderea Festivalului International al Teatrului de Animatie "Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie" se va face in prezenta unor oficialitati diplomatice aflate in misiune la Bucuresti. Pana in prezent si-au anuntat participarea oficiali ai Ambasadei Poloniei, Germaniei, Elvetiei, Marii Britanii, ambasadorul Israelului, ambasadorul Statului Hasemit al Iordaniei, precum si Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze.


Ce nu trebuie sa ratezi la Festivalul International al Teatrului de Animatie

Din zecile de manifestari programate in cadrul festivalului, am ales cateva care merita toata atentia. Poti merge la spectacole de teatru ca "Sonata la patru picioare" (Teatrul Del Piedi - Laura Kibel din Roma, 27 noiembrie, Teatrul Tandarica - Sala Lahovari), "Capra cu trei Iezi" (Teatrul de Animatie Tandarica Bucuresti, 27 noiembrie, Spitalul Fundeni), "Pescarul si pestisorul de aur" (Teatrul de Stat de Papusi, Vidin, Bulgaria, 22 noiembrie, Teatrul Tandarica - Sala Lahovari).

Nu trebuie sa ratezi nici lansarile de carte ("Cartile cu Apolodor" - Gellu Naum, 23 noiembrie, Sala Foaier a Teatrului Tandarica) si nici conferintele ("Al cui este teatrul pentru copii?", Michaela Michailov, Tandarica - Sala Lahovari, 28 noiembrie).

Sursa foto: jurnalul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea