De prin lume adunate

#must #unde iesim #unde bem must #must bucuresti

Vremea recoltei: unde bem must in aceasta toamna in Capitala

Vremea mohorata si rece te-a facut sa iti iei definitiv gandul de la zilele calde de vara. Inainte insa de a te lasa cuprins de melancolia bacoviana, ia aminte la cateva dintre bunatatile cu care toamna te ispiteste: bogatia de legume si fructe si preparatele aferente lor, intre care si deliciosul must. Te intrebi unde poti savura o cana aromata de must? Iata cateva dintre localurile Capitalei care te invita la un rasfat de toamna!


Restaurantele grupului City Grill

Restaurantele City Grill, Caru' cu bere si Hanu' Berarilor isi asteapta musterii in fiecare toamna cu must proaspat stors, dulce si aromat. Dat fiind specificul traditional al restaurantelor din grupul City Grill, cana de must poate fi savurata alaturi de o portie strasnica de pastrama, mamaliguta, sarmalute, ciolan ori pomana porcului.

La Caru' cu bere, spre exemplu, te poti delecta cu must la pahar sau la carafa, dupa preferinte, la pretul de 7,5 lei, respectiv, 27 lei. La Hanu' Berarilor Interbelic ai parte de o oferta si mai tentanta: un pahar de must tot la 7,5 lei, dar o carafa, la numai 19 lei.

Restaurantele din grupul City Grill sunt impanzite in tot Bucurestiul, cele mai populare fiind:

  • City Grill Centrul Istoric, str. Lipscani, nr. 12;
  • Caru' cu bere, str. Stavropoleos, nr. 5;
  • Hanu' Berarilor Interbelic, bd. Pache Protopopescu, nr. 51.


La Mama

Nici lantul de restaurante La Mama nu se dezminte: mustul abunda si aici si poate fi servit impreuna cu o varietate de preparate traditionale romanesti si nu numai. Carnatii de Plescoi originali, semiafumati ori semiuscati cu mamaliguta sunt o optiune, careia i se adauga pastrama de oaie, carnatii picanti ori de casa de Maramures si platoul de la mama acasa, cu carnati si carnuri, plus gogosari si cartofi cu rozmarin.

Cel mai popular restaurant din lantul La Mama ramane La Mama Centrul Vechi, str. Bacani, nr. 1, colt cu Lipscani.


Alte localuri din Bucuresti unde poti savura o cana cu must

Butoaiele cu must au impanzit intreaga Capitala in aceasta toamna, astfel ca amatorii de o cana zdravana din aceasta licoare aromata se pot indrepta si catre alte localuri, precum restaurantul Jaristea, Casa Iancului, Hanul lui Manuc si Terasa Doamnei.

Iar pentru cei care isi doresc sa ia must si pentru acasa, exista varianta pietelor (precum Piata Obor) si cramelor, ca Murtfatlar, Tohani, Recas si Casa Vinului Dr. Pusca.

Sursa foto: rynablog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea