De prin lume adunate

#unde iesim #comana #parcl national comana

Viziteaza Parcul Natural Comana

Pentru ca vremea se anunta deosebit de frumoasa in perioada urmatoare, ofera-ti tie si familiei tale un sejur de neuitat intr-o rezervatie unica in Europa, la doar cativa zeci de kilometri de Bucuresti: Parcul Natural Comana. Rezervatia se intinde pe aproape 25.000 de hectare si adaposteste numeroase specii de plante, pesti, pasari si mamifere protejate, fiind considerata al doilea loc ca biodiversitare dupa Delta Dunarii.


Rezervatie naturala de bujori si ghimpi

Parcul Natural Comana este situat la aproximativ 40 de kilometri de Bucuresti, iar accesul turistilor in zona se poate face pe drumul european E 85, Bucuresti – Giurgiu, apoi pe varianta DJ 411 prin localitatea Gradistea sau pe DJ 412 prin localitatea Mihai Bravu.

Parcul a fost infiintat in 2004, decizia de constituire a ariei protejate fiind adoptata in baza documentatiei tehnice si stiintifice elaborate inca din 1954, de catre Academia Romana. In urma cu jumatate de secol, specialistii au vrut sa delimiteze, in vederea protejarii, doua arii floristice si faunistice unice in Romania.

Academicienii le-au numit "Rezervatia stiintifica de ghimpe" si "Rezervatia stiintifica de bujor". In 2004, Balta Comana a fost declarata rezervatie naturala si zona de protectie avifaunistica, reunind cele doua zone de protectie.

Zona este cunoscuta mai ales pentru evenimentele istorice petrecute aici si are un farmec aparte. Padurile de stejar si de frasin cuprind exemplare unice, vechi de sute de ani.


Specii aflate pe cale de disparitie

In aceasta zona isi regasesc habitatul natural 141 de specii de pasari, din care 71 protejate international si 13 specii de pesti din care 5 protejate, cum ar fi cleanul, tiganusul, tiparul si doua specii de guvizi.

Tot in Parcul Natural Comana traieste vidra si pisica salbatica, animale protejate prin lege, sarpele de apa, naparca si sarpele de sticla, precum si peste 200 de specii si subspecii in rezervatiile de bujor, ghimpe si margaritar, din care 70 pe cale de disparitie si 2 strict protejate de legislatia romaneasca (ghimpele si bujorul).

Tot aici poti vizita si celebra Manastire Comana, ctitorita de Vlad Tepes in anul 1461. Initial a fost o manastire cetate, care insa s-a ruinat pana la finele secolului al XVI-lea. A fost ridicata in timpul domniei lui Radu Serban si refacuta de Serban Cantacuzino.

Sursa foto: uristderomania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea