De prin lume adunate

#tandarica #expozitie #teatru

Vizita cu copiii la Papusarii in iarna

La Muzeul National de Istorie a Romaniei se desfasora expozitia “Papusarii de iarna”. Cu o vechim de aproape 50 de ani, in cadrul expozitiei sunt prezentate papusile din patrimoniul Teatrului Tandarica, intr-o abordare muzeografica, prima de acest fel din Romania.

Poti merge cu copilul tau sa vezi scenele din expozitie care reconstituie tablouri din spectacolele Micul Print, Cenusareasa , Ileana Sanziana, Anotimpurile manzului, Don Quijotte, Barbierul din Sevilla, Frumoasele pasiuni electrice, Povestea Porcului, Praslea cel voinic si merele de aur, Taraf mic cu Maria Tanase .

Expozitia doreste sa marcheze principalele repere in evolutia teatrului de papusi din tara si sa rememoreze artistii si personajele acestei arte teatrale. Una dintre figurile cele mai importante este cea a artistei Florentina Tanase.

Evenimentul este dedicat copiilor si adultilor, precum si tuturor persoanelor pasionate de cultura, istorie si teatru. Expozitia dureaza pana pe 9 ianuarie, orele 18:00.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea