De prin lume adunate

#film #cinema #ateliere #targ

Vecinii te invita la film si prietenii la joaca in Parcul Tineretului

Ecranul Comunitar este un eveniment de arta comunitara care aduce filme, ateliere, spectacole de jonglerie, prezentare de proiecte si harti subiective ale Bucurestiului. Evenimentul are loc in parcul Tineretului, in perioada 27 - 29 august, intre orele 17.00 - 22.00.

Proiectul Ecranul comunitar se desfasoara in cadrul programului de Implicare sociala prin arta , derulat de Fundatia Ratiu Romania . Proiectul are ca obiective introducerea unor probleme sociale catre membrii comunitatii si imputernicirea acestora pentru rezolvarea problemelor. De asemenea, scopul evenimentului este si crearea unui eveniment cultural si educativ destinat in principal comunitatii sectorului 4 si in extensio bucurestenilor.

Probleme sociale alese pentru editia din 2010, care "filtreaza" filmele si continutul atelierelor, sunt Deseurile, Violenta in scoli si Varstnicii. Filmele vor fi scurt-metraje, documentare, artistice sau de animatie. Proiectia va avea loc outdoor, pe un ecran de mari dimensiuni.

Artisti si educatori au fost invitati sa sustina ateliere prin care sa ii invete pe copii si adolescenti sa exprime opinii si sa propuna solutii la problemele enuntate. Instrumentele de exprimare sunt anumite tipuri de arta.

Un mic targ de organizatii neguvernamentale va prezenta proiecte pe teme de implicare sociala prin arta, educatie si activism social si urban. De asemenea vor avea loc spectacole de jonglerie, sustinute de copii cu situatii familiale speciale. Crearea unei harti subiective a orasului de catre propriii locuitori va completa evenimentul. Pe langa acestea, sambata si duminica vor avea loc spectacole de jonglerie.

 

Programul evenimentului:

 

17.00 - 22.00: Bucurestiul cu legenda
17.00 - 20.00: ateliere artistice si targ
21.00 - 22.00: proiectii de film.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea