De prin lume adunate

#paste #evenimente #oua de pasti #castelul peles #vanatoarea de oua

Vanatoarea de oua de Pasti la Castelul Peles

Muzeul National Peles organizeaza sambata 14 aprilie 2012 a doua editie a evenimentului "Vanatoarea de Oua de Pasti la Castelul Peles". Sambata 14 aprilie 2012, la Castelul Peles, copiii cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani sunt invitati la Vanatoarea de oua de Pasti. Peste 500 de oua si numeroase surprize asteapta sa fie gasite in parcul care inconjoara castelul.

Startul se va da la ora 12:00, iar copiii vor avea la dispozitie cateva ore de cautari si apoi o vizita gratuita a Castelului Peles, invitatie valabila pentru toti participantii la actiune.

Cine va strange cele mai multe oua va fi premiat de Iepuras!

Va fi distractie si veselie pentru copii si parintii celor mici, care vor petrece cateva ore in aer liber, avand apoi oportunitatea de a-si imbogati cunostintele de istorie si arta. Muzeul National Peles va oferi participantilor ocazia sa viziteze si terasele dinspre nord care, de obicei, sunt inchise pentru public.

Acesta este al doilea an in care se organizeaza Vanatoarea de oua de Pasti la Castelul Peles. Acest eveniment face parte dintr-un proiect educational mai amplu care se deruleaza pe o perioada de trei ani. Anul trecut peste 250 de copii au participat la acest eveniment, fiind rasplatiti, ca in acest an, cu dulciuri si o vizita gratuita a Castelului Peles.

Programul evenimentului:

ora 11.00: pregatirea

ora 12.00: vanatoarea de oua

ora 15.00: premierea

ora 15.30: vizitarea Castelului Peles.

Participarea la eveniment este gratuita.

Castelul Peles, cel mai frumos castel din Romania

Castelul Peles este unul dintre cele mai vizitate castele si muzee din Romania. In excursiile la munte, turistii romani sau straini nu rateaza acest obiectiv important, simbol al regalitatii romanesti. Castelul Peles a fost construit la initiativa regelui Carol I. Intre anii 1873 - 1875 a fost edificata fundatia castelului Peles.

Cele mai importante sali de vizitat ale Palatului Peles sunt holul de onoare, biblioteca regala, salile de arme, sala de muzica, Sala Florentina, Sala Maura sau sala de teatru. Alte sali pe care le poti vizita sunt Sala de Consilii, cabinetul de lucru, sufrageria, Salonul Turcesc si dormitorul regal.

Muzeul Castelul Peles adaposteste si numeroase colectii de sticlarie, argint, orologerie, sculptura, ceramica sau textile. Mantia Regelui Ferdinand este una dintre principalele atractii ale muzeului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea