De prin lume adunate

#festival #flamenco #timp liber

Urmeaza o luna de muzica, dans si film flamenco

In perioada 4 februarie – 8 martie 2011, Ambasada Spaniei in Romania si institutul cervantes din Bucuresti va invita la Festivalul flamenco Clasic si Noile Genuri, editia a II-a. Evenimentul, care va avea loc in mai multe spatii culturale din Bucuresti este dedicat traditiei si actualitatii artei flamenco .

Urmeaza o luna de muzica, dans si film flamenco, pentru toate varstele si iubitorii tuturor genurilor. ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti, Ateneul Roman, Sala Radio si Cinema „ Elvira Popescu vor fi gazdele acestui festival.

Flamenco este un gen muzical foarte romantic si pasional, in general asociat cu focul si cu pamantul. A aparut si s-a dezvoltat in Spania, preponderent in regiunea Andaluzia.

Radacinile flamenco nu sunt cunoscute cu precizie, insa adesea sunt citate influente din culturile islamica, sefarda si tiganeasca.

Acest gen e caracterizat de o ritmicitare pronuntata, fiind folosite castaniete si adesea cantecele flamenco sunt insotite de dansul omonim.


Artisti spanioli de renume, invitati la Festivalul de Flamenco


Editia a II-a a Festivalului Flamenco Clasic si Noile Genuri aduce doua tablao de flamenco. Unul dintre ele, propune figuri clasice si tinere talente: cantaor-ul Jesús Chozas, chitaristul Rafael Andújar, bailaor-ul Juan Manuel Carrillo si bailaora Ana Alonso, care vor prezenta colajul Flamenco en estado puro.

Cel de-al doilea spectacol, intitulat Cursul de flamenco, este sustinut de grupul Soniquete, format din adolescenti din Jerez de origine gitano. Inainte de a deveni o trupa, ei au creat o asociatie cu scopuri educative, de promovare a flamenco-ului in cadrul propriei comunitati.

Trei dintre cei mai buni muzicieni spanioli vor veni de asemenea la Bucuresti: chitaristul José María Gallardo del Rey, pianista Rosa Torres Pardo si Ara Malikian (armean naturalizat spaniol) acesta din urma, acompaniat de José Luis Montón, un geniu al chitarei flamenco.

Programul festivalului cuprinde si o serie de filme, de fictiune si documentare care transpun pe marele ecran arta flamenco-ului.

Institutul Cervantes este institutia publica creata de Spania in 1991 pentru promovarea si difuzarea culturii spaniole si hispanoamericane. Institutul Cervantes din Bucuresti organizeaza cursuri pentru invatarea limbii spaniole, examene de atestare a cunostintelor de limba spaniola cu recunoastere internationala (DELE), activitati culturale si pune la dispozitia celor interesati o biblioteca specializata cu peste 25.000 de titluri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea