De prin lume adunate

#caravana muzeelor #educatie cultural-artistica #ateliere de educatie #vizita muzee

Urcati copiii in Caravana Muzeelor!

Cea de-a doua editie a Caravanei Muzeelor se va desfasura intre 17 iulie si 13 septembrie, de miercuri pana vineri, incepand cu ora 10.00. In aceasta perioada, noua muzee si organizatii culturale bucurestene vor gazdui ateliere de educatie cultural-artistica pentru copiii cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani.

Fiecarui muzeu ii va fi dedicata o anumita saptamana din intervalul propus, perioada in care muzeul va fi prezentat copiilor prin intermediul a trei teme de discutie. In a doua parte a fiecarei zile, copiii se vor implica in activitati practice, potrivit globalmindscape.ro.

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Primul muzeu care deschide seria atelierelor de vacanta este Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi. Copiii vor asculta povesti despre constelatii zodiacale, monstri marini sau harti si vor lucra folosind tehnici precum pictura si modelajul.

Muzeul de Arta "Vasile Grigore - pictor si colectionar"

In a doua saptamana, copiii vor avea ocazia sa descopere personalitati portretizate de diversi artisti si detalii despre colectia de arta traditionala romaneasca la Muzeul de Arta "Vasile Grigore - pictor si colectionar".

Muzeul National al Pompierilor din Foisorul de Foc

In a treia saptamana, cei mici vor putea vizita turnul de observare a incendiilor si ii vor putea cunoaste mai bine pe cei care se lupta cu focul, in cadrul vizitei la Muzeul National al Pompierilor din Foisorul de Foc.

Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I"

La Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", copiii vor descoperi detalii despre o colectie impresionanta, fara de care istoria Romaniei ar fi greu de imaginat.

Muzeul National al Taranului Roman

Muzeul National al Taranului Roman s-a alaturat in acest an Caravanei Muzeelor. Copiii vor cunoaste universul rural dintr-o perspectiva contemporana si vor descoperi tehnicile prin care materiile naturale se pot transforma in obiecte de arta.

Muzeul National Tehnic "Prof. Inginer Dimitrie Leonida"

In timpul vizitei la Muzeul National Tehnic "Prof. Inginer Dimitrie Leonida", participantii vor afla cum s-a facut trecerea de la trasura la automobil.

Anaid Art Gallery

Spre sfarsitul lunii august, copiii vor descoperi o selectie inedita de lucrari de arta contemporana romaneasca, la Anaid Art Gallery.

Fundatia Lowendal

La Fundatia Lowendal, copiii vor observa cum lumea artei si a teatrului s-au impletit in creatia artistului George Lowendal.

Ultima saptama este dedicata unui muzeu surpriza din Bucuresti.

Sursa foto: caravanamuzeelor.files.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea