De prin lume adunate

#hobby #actorie #cursuri actorie

Unde putem urma cursuri de actorie

Cati dintre voi nu v-ati dorit macar o data sa fiti in pielea lui Victor Rebengiuc sau a lui Marcel Iures? Din fericire, cursuri de actorie care ne pot aduce mult mai aproape de acest vis! Organizate deopotriva pentru adulti si copii, ele au rolul de a ne dezvolta creativitatea, capacitatea de a ne exprima liber, vorbirea si dictia corecta, simtul artistic, memoria si atentia distributiva.

Florin Serban, regizorul peliculei "Eu cand vreau sa fluier, fluier", a infiintat in urma cu doi ani Scoala de Actorie, unul dintre locurile in care sunt pregatite viitoarele de generatii de actori de film. Principalele criterii pe care se bazeaza selectia celor care vor sa urmeze aceste cursuri sunt curajul, imaginatia si un chip care transmite o poveste. Inscrierile se pot face trimitand un e-mail la inscrieri@scoaladeactorie.ro. Varsta minima de inscriere este 18 ani.


Cursuri de actorie cu Daniela Nane

O alta scoala in care se preda actoria este cea a Danielei Nane. Cursurile se desfasoara la Saga Film (str. Dimitrie Racovita, nr. 8, Bucuresti). Un curs are 12 sedinte saptamanale de 90 de minute, pretul unei sedinte fiind de 110 de lei.

Cursuri de actorie de film si teatru se organizeaza si la Pygmalion, o scoala al carei presedinte de onoare este indragita actrita Stela Popescu. Cursurile se desfasoara in weekend si sunt destinate persoanelor cu varste cuprinse intre 7 si 30 de ani. Cursurile au loc in incinta Salii de balet a Teatrului Constantin Tanase din Bucuresti (Calea Victorei, nr. 33).


Initiere in actorie la scoala Dorotheei Petre

O alta scoala dedicata dezvoltarii aptitudinilor actoricesti este Fii Actor, o institutie fondata de Dorotheea Petre, actrita premiata la Cannes pentru rolul din "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" (2005). Cursurile se adreseaza celor care iubesc actoria, indiferent de pregatire si varsta, si sunt concepute pentru a-ti antrena mintea, corpul si vocea fie pentru scena, fie pentru cariera in televiziune.

Cursurile sunt structurate in module de 8 si 16 saptamani, cu cate doua sedinte de doua ore pe saptamana. Taxele percepute sunt de 1.000 de lei (primul modul), respectiv 2.000 de lei (al doilea modul). Inscrierile se fac la telefonul 0740307373 sau pe email, la adresa contact@fiiactor.ro.

Lista este completata cu orele de actorie organizate in cadrul Scolii de Duminica, un proiect al UNATC. Inscrierile se fac la sediul din str. Matei Voievod, nr. 75-77, Bucuresti.

Sursa foto: dorineugenionescu.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea