De prin lume adunate

Unde ne petrecem sarbatorile de Florii

Sarbatorile de Florii sunt un bun prilej pentru a iesi din casa, cu familia sau prietenii. Vremea tine si ea cu noi si ne ofera o primavara frumoasa. Daca nu ti-ai facut nici un plan pentru acest week-end, noi iti oferim cateva idei de petrecere a timpului.

Targuri de Florii

Targul de Florii de la Muzeul Taranului Roman

In perioada sarbatorilor de Paste si de Florii este o traditie ca oamenii sa se innoiasca si sa isi cumpere haine pentru noaptea de Inviere. La Targul de Florii de la Muzeul Taranului Roman vin si in acest an mesteri din toata tara cu oua incondeiate, icoane, pristolnice, scoarte si blide, lemn, ibrice de alama, impletituri, ii si tot felul de cusaturi. Nu lipsesc nici cozonacii, pasca, mierea, acadelele si nuga, turta dulce si kurtos kolacs.

In perioada 10 - 12 aprilie, intre orele 10 si 19, e prilej de stat la povesti cu mesterii, de plimbat, de admirat si de targuit bunatati. Pretul bileteului este de 4 lei si de 2 lei redus pentru elevi si pensionari.

Filme regizate de femei la Studioul Horia Bernea

Daca tot te afli la Targul Florii mai poti ramane la Muzeul Taranului Roman si pentru un film. In Studioul Horea Bernea s-a deschis noul cinematograf al regizorului roman, unde se pot viziona in special filme europene si documentare. Week-endul Floriilor este dedicat in intregime femilor. Poti urmari un colaj de filme de scurt metraj realizate de tinere regizoare romane, dar si filme ale unor regizoare din Spania.

El secreto de educar (Secretul de a educa) este un documentar care relateaza prin intermediul a 15 interviuri cu profesori si fosti elevi, traiectoria unui colegiu ale carui porti s-au deschis in plina dictatura si care, infruntand regimul politic spaniol de atunci prin faptul ca urma calea aleasa de Institucion Libre de Ensenanza si de Instituto Escuela, a avut de depasit o multime de obstacole pentru a putea sa-si indeplineasca obiectivele.

Targul de Paste de la Sofitel

Sfintele Pasti sunt o sarbatoare a innoirii si a iubirii. Prin traditie, la romani, copiii sunt imbracati cu haine noi, iar cei mari fac daruri atat celor din familie cat si cunoscutilor si prietenilor. In perioada 9-12 aprilie, la Sofitel se organizeaza un Targ de Pasti.

Vizitatorii vor gasi aici decoratiuni de Pasti, cadouri si suveniruri, obiecte pentru decoratiuni interioare, antichitati, obiecte din cristal, sticla, lemn, trestie si bambus, pietre semipretioase, piatra, metal, piele, carton, papier mache, cadouri de protocol, obiecte lucrate si pictate pictate manual, artizanat, olarie si ceramica, icoane, obiecte de arta din bronz, cupru, alama si fier forjat, bijuterii si casete pentru bijuterii, cosmetice, dulciuri, jucarii si jocuri pentru copii.

Daca ti se face foame sau sete, la targ vei gasi si cateva restaurante si cafenele. Targul este deshis intre orele 10 - 18.

Targ cu talc de Florii

Daca vrei sa te pregatesti de sarbatorile de Paste si vrei sa cumperi niste cadouri interesante, sambata, 11 aprilie, la sub_Carturesti are loc targul de produse handmade, Targ cu Talc. La targ vei gasi accesorii precum gentute, cercei, brose, portofele, ceasuri, curele, agende dichisite, rochite pret-a-porter sau palarii unicat, toate realizate manual.

Aceasta editie a inclus si cateva concursuri la care poti castiga premii handmade si vouchere de la Carturesti pentru cel mai "altfel" imbracat vizitator de la targ, cel mai inedit stand de prezentare dintre expozanti si cel mai norocos dintre cei care ne viziteaza. In plus, direct de la artisti poti afla talcul din spatele obiectelor prin cursuri si tutoriale live. Intrarea costa 10 lei, iar in pretul biletului vei primi ceai si prajiturele.

My Grandma's Backyard

My Grandma’s Backyard este un targ de haine, accesorii si decoratiuni handmade, vintage si second-hand. Pe langa aceste creatii, la targ mai poti gasi si obiecte vestimentare realizate de tineri designeri romani. In premiera, vor participa si artisti care se ocupa cu manufactura cartilor, papusilor urbane, iar editia de fata va gazdui si o expozitie foto semnata Mara Ploscaru, Vlad Birdu si Adi Bulboaca.

Tot la acest targ, editura Humanitas lanseaza romanele: "Foc in pavilionul de ceai" de Ellis Avery si " Ultima concubina " de Lesley Downer. Evenimentul are loc la restaurantul Embassy, de la Piata Lahovari, numarul 8. Intrarea este 15 lei, din care 8 lei consumatie.

Vintage Fair

Daca nu vrei sa stai in casa, daca ai chef de ceva diferit, daca vrei sa petreci un pic de timp in aer liber facandu-ti noi prieteni printre lucruri sic, elegante, cu multa personalitate, viziteaza targul vintage si sigur vei gasi ceva pe gustul tau. In week-end-ul de Florii are loc prima editie a targului ArtizArt. Sambata, 11 aprilie si duminica, 12 aprilie, peste 40 de artisti si artizani se vor reuni pe terasa Restaurantului Rodon la expozitia cu vanzare de Florii ArtizArt.

La targ vei gasi accesorii handmade, genti pictate, cercei si margele mesterite manual, sapunuri fabricate dupa retetele bunicii, produse cosmetice naturiste, haine si accesorii vintage si retro, bentite, brose, decoratiuni de Paste si obiecte vestimentare. Targul are loc pe Terasa Restaurantului Rodon, de pe starda Jean Louis Calderon, in zona Piata Rosetti-Piata Universitatii. Intrarea este 7 lei si include o bautura.

Targul de bijuterii de la Muzeul de Geologie

Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 10 – 12 aprilie 2009 "Povestile Pamantului de Florii", eveniment care aduce diversitate si culoare sub forma unor expozitii cu vanzare. Fiecare expozitie este conceputa ca o poveste a Pamantului, in stransa legatura cu Sarbatoarea Floriilor. Astfel, toti cei care vor trece pragul Muzeului National de Geologie cu ocazia acestui eveniment se vor bucura de traditionala expozitie de poboabe din pietre semipretioase. Evenimentul cuprinde si o expozitie cu vanzare de flori.

Vizitatorii expozitiei vor avea posibilitatea sa participe la tombola organizata in cadrul acestui eveniment ce are ca premii atat elemente de decoratiuni interioare cat si obiecte de podoaba. Expozitiile sunt deschise in perioada 10 – 12 aprilie, in intervalul orar 10.00-18.00. Pretul de acces este de 7 lei pentru adulti si 4 lei redus.

Concerte de Florii

Rokolectiv

Rokolectiv este un festival de muzica electonica si arte conexe. Festivalul Rokolectiv ia din nou startul la Bucuresti intre 10 si 12 aprilie, cu peste 20 de concerte, instalatii si evenimente speciale. Concertele de vineri si sambata sunt gazduite de ARK, de la Bursa de marfuri Creative, iar ultima zi, de duminica, isi cheama invitatii la Muzeul de Arta Contemporana. In program ii veti vedea pe Larytta, Shackleton, Deadbeat si multi altii. Biletele au preturi cuprinse intre 95 de lei, pentru tot week-endul si de 45 de lei, pentru o singura seara.

Concert C.C. Catch in Romania

C.C. Catch concerteaza pe data de 11 aprilie 2009 , la Sala Palatului din Bucuresti, incepand cu ora 19.00. In deschidere va sustine un recital cantaretul roman Mihai Traistariu . C.C. Catch a fost in anii `80 una dintre favoritele publicului romanesc. Raman antologice petrecerile din acele vremuri de la care nu lipseau hiturile semnate C.C. Catch, Sandra si Modern Talking. Printre piesele cu care C.C. Catch i-a cucerit pe romani se numara "I can Loose My Heart Tonight", "In the Backseat of Your Cadillac", "Soul Survivor", "Heartbreak Hotel", "Jump in my Car" sau "Heaven and Hell".

Biletele pentru spectacolul de la Bucuresti au preturi de categoria 1- 160 lei, categoria 2 – 125 lei, categoria 3 – 100 lei, categoria 4 – 75 lei si categoria 5 – 50 lei.  Acestea pot fi achizitionate de la Sala Palatului, magazinul Muzica, din reteaua magazinelor Diverta si online pe www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro, www.blt.ro , www.myticket.ro.

Programul complet al concertelor il gasiti aici si aici

Stand –up comedy

Daca ai chef de o seara in care sa te distrezi, poti alege sa mergi la un spectacol de stand-up comedy. La Glandale Art Cafe, pe 12 aprilie, de la ora 21.00, ai intalnire cu Ion-Cristian Stefanescu si Compania Teatrala Spectacooleste-te. Ei va invita la un spectacol de teatru subliminal. Spectacolul propus de ei este unul care da frau liber imaginatiei.

Tot duminica, cei de la Improvisneyland va asteapta cu un spectacol de improvizatie sustinut de Axel Moustache, Andreea Samson, Radu Ciobanasu , Monica Anastase, Madalin Mandin, Rozana Radu, Vlad Pasencu, Marian Hancu si Pavel Barsan. Evenimentul are loc in Clubul Fabrica, de la ora 17 si apoi in el Grande Comandante, de la ora 21.00.

Teatru

"Actorul" se intoarce dupa 20 de ani. "E mai batran, mai chel, mai gras. Mai intelept? Am atat de multe lucruri de facut ca, din acest punct de vedere, al intelepciunii adica, nu am avut timp sa evoluez. Ma uit insa in jur, si descopar cu stupoare ca nici lumea nu a evoluat in vreun fel, ca lucrurile sunt tot asa, ca atunci in 86, cand l-am jucat pentru prima oara.

I-am cerut degeaba lui Dinescu sa modifice textul, el este la fel de autentic, de viu si de adevarat ca atunci. Vorbeam atunci de mizeria vietii unui actor?

Cu nimic nu s-au ameliorat lucrurile, doar ca netalentatii si randasii teatrelor au mai mult tupeu, mai multa neobrazare si se considera, culmea, aparatorii marelui talent romanesc, cand ei sunt, eventual, pietonii anonimi si inutili ai acestei autostrazi", spune Mihai Malaimare. Piesa o poti urmari la Teatrul Masca, sambata 11 aprilie, de la ora 20.00.

Pentru o seara la teatru o alegere reusita este spectacolul lui Dan Puric, “Don Quijote”. Celebrul personaj al romanului lui Cervantes vine sa se mai lupte o data cu morile de vant intr-un spectacol marca Dan Puric. Un Don Quijote plecat din carte, care trece pe langa noi, ca singura sansa de mantuire a sufletului, intr-o civilizatie agonica.

De la step la arte martial si la dansuri populare romanesti, Don Quijote va traversa cu lejeritate barierele de cultura si mentalitate. In rolurile principale ii veti admira pe Dan Puric (Don Quijote), Constantin Dinulescu (Sancho Panza) si Ileana Olteanu (Dulcineea). Piesa se joaca la Teatrul National, in Sala Mare, cu incepere de la ora 19.

Filme pentru Flori

In Germania de dupa al doilea Razboi Mondial , un tanar afla ca femeia pe care o iubea este acuzata in procesele criminalilor de razboi nazisti. Filmul The Reader ruleaza la cinema Studio.  Programul complet al filmelor din week-endul Floriilor il gasiti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea