De prin lume adunate

#lac #picnic #padure #1 mai

Unde mergem la gratar de 1 Mai

Daca de 1 Mai nu pleci din Bucuresti, insa vrei sa te distrezi alaturi de prieteni la un gratar, poti alege ca destinatie padurile si lacurile din jurul Bucurestiului. Vei ajunge foarte repede si te vei bucra de aerul curat al padurii, de racoarea lacurilor si de verdeata ierbii. Pregateste mancarea din timp, pune berea la rece si poti petrece un 1 Mai frumos.
 

Gratar la padurea Baneasa
 

Padurea Baneasa a apartinut familiei domnitorului Gheorghe Bibescu. A fost amenajata in anii 1920, cand a adapostit si un parc de agrement si un restaurant romanesc. Situata la 10 kilometri de Bucuresti, padurea Baneasa este unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere oferite de imprejurimile capitalei.

In afara de numeroasele restaurante si terase de aici, unul dintre punctele de atractie este si Gradina Zoologica, care adaposteste numeroase specii de animale si pasari. Pentru cei mici o ocazie unica sunt plimbarile pe ponei.
 

1 Mai la Snagov
 

Snagov se afla la 35 de kilometri de Bucuresti, pe DN1. Pe lacul Snagov se pot practica sporturi nautice si plimbari de agrement. Aici s-au amenajat stranduri, baze nautice si debarcadere cu barci cu rame, cu motor si vaporase. Padurea Snagov a fost declarata rezervatie naturala, ea adapostind exemplare rare de fag caucazian, frasin pufos si lotusi indieni.

In padure este amanajat un complex turistic cu hotel, plaja, restaurante, terenuri de sport si un camping cu locuri pentru corturi si casute. In partea de nord a lacului Snagov se afla si Manastirea Snagov, construita de Vlad Tepes in 1408.

Padurea Snagov este potrivita pentru traditionala iesire la gratar de 1 Mai. Tot aici iti mai poti incerca norocul si la o partida de pescuit.
 

Picnic la padurea Branesti
 

Padurea Branesti din apropierea Bucurestiului este un alt loc potrivit pentru gratarul de 1 Mai. Padurea Branesti se afla la 11 kilometri de Bucuresti, pe vechiul drum spre mare. Padurea adaposteste si un lac, potrivit pentru plimbarile cu barca sau pentru pescuit. In apropiere se afla si manastirea Pasarea, construita in anul 1813 de stolnicul Grigire Asan.
 

Iesire la iarba verde in padurea cernica
 

Padurea si lacul Cernica sunt situate la 14 kilometri de Bucuresti. Lacul se intinde pe o suprafata de peste 300 de hectare si are amenajat pe malul drept un strand cu cabine, un debarcader, un restaurant, terenuri sportive si un cabinet medical. Pe malul lacului Cernica se afla si Manastirea Cernica, construita de vornicul Cernica Stirbei in anul 1608.

Padurea Cernica adaposteste unul dintre cele mai mari lacuri de langa Bucuresti, potrivit pentru iesirile la iarba verde la sfarsit de saptamana. In padurea Cernica, iubitorii de miscare pot incerca si traseele de bicicleta.
 

Relaxare de 1 Mai la Caldarusani
 

Lacul si padurea Caldarusani sunt situate la 45 de kilometri de Bucuresti, in comuna Gradistea, din judetul Ilfov. In aceasta zona vei intalni specii rare de pasari si reptile, toate protejate de lege. Una dintre cele mai frumoase si mai rare soparle din tara, soparlita de frunzar, se gaseste in aceste paduri.

Amatorii de pescuit vor gasi in apele lacului mai multe specii de peste, de la salau, somn, biban, stiuca, crap sau platica. Daca esti norocos, in padure poti intalni fazani, iepuri, cerbi lopatari si caprioare. In partea de vest a padurii este amenajata si o fazanerie.
 

Distractie de 1 Mai pe lacul Pustnicu
 

In padurea Pustnicu vei gasi un complex turistic cu restaurant si terasa pe malul lacului precum si un debarcader de unde se poate merge intr-o plimbare cu barca pe malul lacului. Lacul Pustnicu este unul din putinele lacuri din vecinatatea capitalei amenajate pentru agrement.
 
Cei care nu pleaca la mare sau la munte de 1 Mai mai pot iesi la un gratar si in padurile de la Calugareni, Bragadiru, Buftea, Raioasa sau pe malul lacului Pantelimon. Cei mai curajosi pot face o plimbare mai lunga pana la Ruse, in Bulgaria, unde pot admira atractiile orasului si pot savura o inghetata. 


Voi unde mergeti de 1 Mai?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea