De prin lume adunate

#expozitii #concert #teatru

Unde mergem la final de saptamana

Este joi si poate deja va intrebati unde sa mergeti la finala de saptamana. Chiar daca vremea se anunta din nou caniculara, ar trebui sa iti faci curaj si sa sa iesi din casa.

Pe final de saptamana sunt asteptate cateva evenimente interesante.

Femeia din trecut, in avampremiera la Metropolis


Teatrul Metropolis nu a stat degeaba vara acesta si s-a pregatit pentru inceperea stagiunii din aceasta toamna. Si ca sa nu ne mai tina in asteptare, vineri te asteapta cu avampremiera piesei “Femeia din trecut”. Coproductie a teatrul Metropolis si ProiectReplica, in regia lui Theodor Cristian Popescu, piesa ii are in distributie pe Lucian Pavel, Lelia Ciobotaru, Cristina Toma .

“Femeia din trecut” a fost scrisa la comanda Burgtheater din Viena, in 2003. Premiera a avut loc un an mai tarziu, la Wiener Akademietheater, in regia lui Stephan Muller.

Frank si Claudia sunt pe cale sa se mute din casa in care au locuit timp de 19 ani. Pe neasteptate, in casa aproape pustie a cuplului isi face aparitia Romy Vogtlander, o femeie necunoscuta, care emite pretentii ferme asupra lui Frank, in numele juramantului de iubire pe care cei doi si l-au facut in adolescenta.

Sub presiunea amintirilor la care face apel „femeia din trecut”, existenta cuplului se zdruncina, confruntata cu cele mai rele temeri ale fiecaruia. Bine ascunse sub tencuiala, fisurile din zidurile menajului ies la iveala. Aparitia lui Romy Vogtlander declanseaza un adevarat razboi psihologic, un thriller afectiv in care tradarea si razbunarea vor face ravagii.

O poveste pe care esti invitat sa o vezi la sfarsit de saptamana, adica vineri, sambata si duminica, la Teatrul Metropolis cu incepere de la ora 20.00. pretul unui bilet este de 15,90 lei.  

In continuare Undercloud

Deasupra Teatrului National, pe terasa La Motoare este in plina desfasurare Festivalul de teatru Undercloud. Vineri, de la ora 21.30, Dragostea dureaza trei ani, sambata ne punem intrebari despre G.O.D. iar duminica Iarta-ma! Ajuta-ma!, o continuare la Dragostea dureaza trei ani.

Oferta variata

Daca ai chef de putin blues, locul ideal este Green Hours care te asteapta cu un concert al celor de la Electric Blues Live. George Baiceaprofita de ocazie ca sa  “prelanseze discul Vintage Stories”.

Sambata, tot in Green Hours, esti asteptat la un eveniment cultural destinat refugiatilor: “Aproape de Refugiati”, o campanie initiata de  Organizatia Femeilor Refugiate in Romania.

Oferta lor este variata si va satisface toate gusturile. Chiar si cele culinare.

In curtea de la Green vei gasi si un bazar cu obiecte de arta, vestimentatie, accesorii, expozitie de fotografii, proiectii de filme, dezbateri despre identitatea europeana, integrarea refugiatilor in Romania si statutul femeilor refugiate in tara de azil si bufet afro-oriental cu mancaruri specifice Asiei si Africii.

Daca iti vei lua mancare, sfatul meu e sa ai grija la sosul picant, care este mai mult decat picant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea