De prin lume adunate

#cinnamon cafe #centru #piata amzei #bucuresti #cafenea #bar #unde iesim

Unde mergem azi? Cinnamon Cafe

Cinnamon Cafe este un barulet simpatic din zona ultracentrala a Bucurestiului. Se afla in Piata Amzei, fiind pozitionat vis-a-vis de o shaormarie, usa lui fiind practic lipita de cea a unei patiserii . 
 
Nefiind semnalizat in niciun fel nu l-am gasit din prima incercare. Am trecut de cate ori pe langa el, insa nu-mi inchipuiam ca dincolo de o usa mica si rosie s-ar putea ascunde un bar. Am apasat cu sfiala pe clanta usii si am pasit incet inauntru. Si bine am facut. Daca faceam un pas mai mare, puteam sa ma pravalesc pe scarile care se cascau fix in fata mea si mi s-ar fi taiat orice pofta de suc, cafea, bere etc.
 
Am coborat cu grija scarile buclucase pana am dat de o mica incapare in care erau inghesuite 5-6 masute joase. Primul lucru care iti sare in ochi este culoarea roscat-cafenie, in ton cu numele barului (in engleza cinnamon=scortisoara). Totul este rosiatic, incepand de la taburetii si canapelele de piele si terminand cu mobilierul barului (mai putin televizoarele, 2 la numar, care aveau o culoare cat se poate de normala).
 

 

Preturi mici, mici, mici

 
 
M-am asezat pe o canapea si am inceput sa studiez meniul. Suprizele apareau pe masura ce parcurgeam lista. Pentru un bar amplasat in buricul Bucurestiului preturile sunt mici, indraznesc sa spun ca sunt chiar studentesc de mici. Gasesti cafele cat cuprinde incepand cu 5 lei (cafea Lavazza la cafetiera) si ajungand la 10 lei (Cinnamon Cafe – o cafea facuta dupa o reteta speciala). O ciocolata calda costa 6 lei in vreme ce sucurile acidulate si neacidulate sunt in jur de 5 lei.
 
Daca ti se face pofta de cocktail-uri, te avertizez ca o sa-ti ia cam mult pana o sa te decizi. Oferta este mai mult decat generoasa si cuprinde atat cocteiluri alcoolice, cat si nonalcoolice, la preturi care incep cu6,5 lei si ajung undeva la14 lei. Nu lipseste nici berea. Cea mai ieftina bere este costa 5 lei sticla de 0,5 l.
 
Dupa ce am studiat cu atentie oferta, m-am decis sa incerc un cocktail fara alcool. Am comandat absolut la intamplar Tropical Island, un cocktail care parea ispititor, cel putin dupa nume. Doamna de la bar mi-a zambit frumos la auzul comenzii (semn ca am facut o alegere buna, oare?). In maximum 5 minute m-am trezit cu cocktail-ul pe masa, rece si foarte colorat. Nu stiu exact ce anume continea insa va asigur ca era foarte gustos si racoritor. 
 
 

Muzici pe care nu le auzi la radio

 
 
Va povesteam mai sus de niste televizoare. Ei bine, doar unul este functional, celalalt refuzand cu incapatanare sa afiseze ceva.
 
Si contrar aparentelor, pe ecranul TV nu rulau stiri, filme si nici meciuri, ci videoclipuri. Clipurile sunt alese pe spraceana chiar de un barman, care le stocheaza intr-un calculator. In Cinnamon auzi si vezi numai muzica pe care nu prea o intalnesti la tot pasul: Pink FloydLed ZeppelinQueenDeep Purple, Guns N’Roses. Adica nume care au avut ceva de spus in istoria muzicii. Pe langa sonoritatile rock se mai strecoara si cate-un Michael JacksonGeorge Michael, ba chiar si o Madonna.
 
Atmosfera este cat de poate de prietenoasa. La Cinnamon vin multi tineri, in special pusti de liceu si, involuntar, tragi cu urechea  la glumele si povestile lor, retraind pentru o clipa momentele frumoase din perioada adolescentei.
 
 

Toaleta muzicala

 
Una dintre problemele cu care se confrunta orice bar este fumul. Ei bine, la Cinnamon pot spune ca am avut noroc. Fie nu prea fumau oamenii, fie fumau dar exista ventilatie buna. Cert este ca nu am tusit/lacrimat/injurat din cauza tutunului. Vrem, nu vrem, se ajunge si la toaleta. La un bar mic si W.C-ul este pe masura. Sunt doar 2 grupuri sanitare, dintre care unul era defect in seara in care aterizasem in Cinnamon.
 
Toaleta este curata, la fel si chiuveta. Patronii barulului par mari melomani si tin cu tot pretul ca in fiecare colt al Cinnamon-ului sa rasune muzica. W.C.-ul nu face exceptie, fiind dotat cu o boxa in care se aude discret aceeasi muzica din restul barului. 
 
 

Bile albe:

 
 
- Pozitionare centrala
- Preturi decente
- Muzica 
 
 

Bile negre:

 

 
- scara de la intrare
- semnalizarea barului

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea