De prin lume adunate

# restaurante pescaresti #florii #peste #restaurante

Unde mancam peste de Florii

De Florii traditia spune ca trebuie sa mancam peste. In Bucuresti apropae toate restaurantele au in meniu si cateva preparate pe bza de peste sau fructe de mare. Noi iti recomandam insa cateva locuri cu specific pescaresc. Preparatele sunt realizate dupa vechi retete romanesti sau grecesti. De la aperitive si pana la felurile principale, vei avea parte de o masa copioasa cu multe preparate savuroase din peste.
 

Specialitati din peste la Mama Leone
 

Mamma Leone este un restaurant cu specific pescaresc, din centrul capitalei. Restaurantul este elegant, cu o atmosfera linisitita. Pe timpul verii gradina se transforma intr-o terasa racoroasa unde te poti racori si simti ca in vacanta. In meniu vei gasi gustari, ciorbe, preparate calde din peste, dar si din carne de porc, pui, vita, paste, pizza, garnituri si deserturi.

La gustarea de peste poti incerca icrele de stiuca sau un platou cu rechin afumat, morun, nisetru sau hamsii. Poti continua apoi masa cu un bors de peste condimentat cu otet picant si ardei iute. La felul principal poti alege chefalul la gratar sau cega si somon la cuptor. La Mama Leone poti incerc si raci, fructe de mare si alte specialitati de peste.

Restaurantul Mama Leone se afla pe strada Povernei, la numarul 22. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.311.46.06.
 

Peste ca in Delta la Lotca
 

Restaurantul Lotca din Bucuresti are in meniu preparate pescaresti realizate dupa retete originale din Delta Dunarii. Daca ai pofta de preparate pescaresti facute ca la mama lor din Delta Dunarii, restaurantul Lotca este locul unde vei gasi asa ceva.

La Lotca atmosfera este si ea venita din tinuturile inconjurate de ape ale Deltei, iar designul respecta si el trasaturile pescaresti, cu plase, vasle sau decoratiuni in forma de peste. In meniu vei gasi preparate din peste, realizate dupa retete originale din Delta.

Daca ti-a ramas gandul la borsul pescaresc, la sarmalutele cu peste sau la storceagul din Delta, la Lotca vei gasi aceleasi preparate. Astfel, poti incerca icrele, chiftelutele din peste, gujon pescaresc, caras marinat, hamsii, carnati de peste, bors pescaresc sau saramura pescareasca. In meniu gasesti si cateva preparate din pui sau porc, cu diverse garnituri.

Restaurantul Lotca se afla pe strada Mihai Eminescu, la numarul 171, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.211.62.63.
 

Preparate grecesti din peste la Istria
 

Restaurantul Istria este un restaurant bazata pe preparate din fructe de mare si peste, realizate dupa retete grecesti si romanesti. Istria reprezinta un loc unic, in care cultura autohtona s-a impletit cu cea a grecilor si romanilor care, de-a lungul timpului, au condus destinele acestui oras, oferind o mostenire culturala si gastronomica impresionanta.

Restaurantul Istria te invita intr-o calatorie printre gusturi si arome unice, miresme imbietoare si retete pline de savoare, provenite din bucataria dunareana, cea a bazinului Marii Negre si bucataria mediteraneana. Decorul de la restaurant este inspirat de antichitate, in special de cea greceasca.

In meniul de la Istria vei gasi gustari din peste crud, gustari reci si calde, salate, ciorbe si borsuri, feluri principale si specialitati din peste, dar si homari, creveti, sepii si calamari.

Restaurantul Istria se afla pe Calea Victoriei, la numarul 163. Rezervari se pot face la numarul de telefon 0742.582.728.
 

Arome estivale La Zavat
 

Taverna pescareasca La Zavat este un loc unde vei gasi preparate din peste si fructe de mare. Ambianta de taverna greceasca cu mese si scaune masive te transporta intr-o calatorie estivala in insorita Grecie.

La Zavat iti poti incepe masa cu un aperitiv format din branza haloumi rumenita la gratar cu masline, vinete si salata tzatziki . La felul principal poti alege peste prajit, la cuptor sau saramura cu legume proaspete. In materie de fructe de mare, la acest restaruant poti alege caracatita, sepie, calamari, coada de homar sau creveti in sos de unt si usturoi. La desert poti alege un cataif cu inghetata si un pahar de vin alb.

In meniul de la Zavat vei gasi aperitive, salate, fructe de mare, paste, sup, garnituri si deserturi.

Taverna pescareasca La Zavat se afla pe strada Popa Nan, la numarul 16. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.252.29.56.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea