De prin lume adunate

#hobby #model #animale #indian #oriental #tribal #tattoo #semi-permanent #henna #permanent #tatuare #salon #tatuaj #timp liber #bucuresti

Unde iti faci un tatuaj in Bucuresti

A venit vara si te gandesti ca acum este momentul ideal sa-ti faci tatuajul acela sexy la care visezi demult. Pana la urma vara este sezonul nebuniilor si al lucrurilor nepermise, de ce sa mai stai pe ganduri? Tatuajul este o cale de exprimare, o viziune asupra personalitatii tale, si de ce nu, un stil de viata.

Daca te-ai hotarat si vrei sa faci aceasta schimbare de stil, trebuie sa ai in vedere niste factori importanti. Ce model sa alegi? Unde este mai bine sa-ti faci tatuajul? Care este locul care doare mai putin? Care sunt preturile, etc. Citeste mai departe si vezi ce anume ti se potriveste tie mai bine.

In primul rand, trebuie sa stii ca, daca nu esti tocmai incantat sa urmaresti cum Che Guevara de pe omoplatul tau va imbatrani odata cu pielea ta, poti lua in considerare realizarea unui tatuaj semi-permanent . Poti sa optezi pentru cele cu henna, denumite si tatuaje mehndi.

Tatuarea cu henna

Tatuarea cu henna nu este dureroasa, nu este permanenta si esta facuta cu cerneala din ierburi. Pictarea corpului in acest mod provine din traditia indiana. Pentru acestia, tatuarea cu henna este mai mult decat o cosmetizare corporala, decorarea mainilor si picioarelor fiind realizata, in majoritatea cazurilor, pentru celebrarea unei festivitatii, nunti etc. Modelele folosite sunt din cele mai sofisticate, linii si puncte trasate artistic si complex.

Desi in mod normal era folosit doar pentru sarbatorirea unui eveniment, in timp insa, tatuajul cu henna si-a sporit aplicabilitatea, fiind folosit in mod special pentru cei nehotarati care vor un tattoo, dar nu neaparat unul permanent. Mai nou, tatuarea cu henna se realizeaza pe orice parte a corpului, pasta este realizata din ierburi si se sterge de pe piele in decurs de cateva zile sau cateva saptamani, depinde de cat de bun este produsul folosit.

Tatuarea semi-permanenta

Daca vrei totusi sa dureze mai mult, poti opta pentru tatuajul care tine de la 6 luni pana la cativa ani. Denumit tatuaj temporar, acesta se realizeaza printr-o metoda de tatuare diferita de cea permanenta si mai putin dureroasa.

Pigmentii naturali se introduc in straturile superioare ale epidermei si raman in piele o perioada determinata de timp, dupa care se elimina treptat, pana la disparitia completa. Locul este anesteziat extern cu solutie de Lidocaina, iar unele aparate sunt dotate cu un senzor care blocheaza acul si nu permit varfului sa patrunda mai adanc de primul strat de piele.

Culoarea se elimina in mod natural, prin procesul biologic de regenerare celulara, pana la disparitia completa. Daca in timp te hotaresti ca, totusi, vrei sa ramai cu acel tatuaj, il poti desena din nou in varianta permanenta sau daca te decizi asupra altui desen, il poti schimba in orice moment.

Tatuarea permanenta

Daca vrei insa sa ai un desen pe corp permanent, poti alege tattoo-ul pe viata. Modelele sunt variate, fiecare salon de tatuaj are zeci de cataloage cu sute de desene tribale, religioase, orientale, animale, animate, chinezesti, florale si diverse.

Saloane de tatuaj in bucuresti

Alegerea salonului de tatuaj este foarte importanta. In alegerea acestuia, trebuie sa iei in considerare locatia in care se afla acel salon, experienta personalului, calitatea aparatului si a pigmentilor folositi, modelele de tatuaje oferite. Ofertele sunt variate si majoritatea saloanelor care se ocupa cu asa ceva au si o pagina de site pe care o poti vizita si a afla astfel mai multe detalii. In bucuresti sunt 4 saloane autorizate de tatuaj permanent si cosmetic: Roxy Tattoo design Studio, Blank and Ink Studio, Body Art Tattoo din Mall sau fashion Tatto.

  • Roxy Tatto design este situat pe str. Stefan Cel Mare, vis-a-vis de spitalul Colentina, telefon 0723.265.771. Poate fi vizitat pe site-ul roxy-tattoo.com;
  • Blanck and Ink Studio este situat pe str. Naum Ramniceanu, nr. 7, sector 1, telefon 0726.803.369. Poate fi vizitat pe site-ul alex-tattoos.com;
  • Body Art Tattoo este situat in Bucuresti Mall, aripa noua, parter. Poate fi vizitat pe site-ul bodyart-tattoo.ro;
  • Fashion Tattoo este situat pe bulevardul Ion Mihalache, nr. 42, telefon 0724.669.330. Poate fi vizitat pe site-ul fashion-tattoo.com.

In functie de marime, culori si complexitate, tatuajul poate dura de la 20 de minute pana la cateva ore. Pretul celui mai simplu tatuaj este de 100 lei, insa acesta poate varia in functie de aceiasi factori care determina si durata.

In ceea ce priveste durerea, ei bine banuiesc ca ti-ai dat si tu seama ca doare...dar multi spun ca merita si clar "pana te mariti iti trece". E nevoie de putin curaj dar pana la urma asa iti dai seama daca esti suficient de determinat pentru a face acest pas sau nu. Daca ai mers pana la capat trebuie avut in vedere si modul de ingrijire a capodoperei tale.

Igiena tatuajului

Dupa efectuarea tatuajului trebuie sa iei in calcul o serie de factori ce tin de igiena acestuia. Bandajul se da jos dupa 4 ore si se spala zona cu apa si sapun; imediat dupa, zona in care a fost aplicat tatuajul se da cu cu bepanthen unguent timp de 10 zile, de cate ori pe zi e nevoie pentru ca aceasta sa fie permanent unsa. Timp de cel putin 5 zile respectiva zona nu trebuie udata, iar timp de cel putin o luna tatuajul nu trebuie expus la lumina directa a soarelui sau a altor ultraviolete artificiale (solar). Daca totusi trebuie sa-l expui la soare, trebuie sa folosesti o crema cu factor maxim de protectie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea