De prin lume adunate

#bucuresti #film #unde iesim #revista #teatru

Unde iesim saptamana aceasta in Bucuresti

In aceasta saptamana, in Bucuresti esti asteptat la un concert Tarja Turunen , un spectacol de balet in memoria lui Nijinski sau la o seara intreaga cu filme de la Anim'est.


Tarja Turunen la Sala Palatului


Pe 25 ianuarie, de la ora 19.30, la Sala Palatului are loc cocnertul Tarjei Turunen. Concertul face parte din turneul final de promovare a celui mai recent album al artistei, "What Lies Beneath".

Dupa sfarsitul acestui turneu, Tarja si trupa ei vor lua o pauza de 5 ani de zile si fiecare se va concentra la proiectele lor persoanle. Astfel, fanii au sansa s-o vada pe Tarja pentru ultima data in urmatorii 5 ani.

Trupele care vor deschide acest show sunt Scala Mercalli si Slyphedd. Pretul unui bilet este de 75, 95, 115, 145 si 195 de lei in functie de locul ocupat in sala.

 

Nijinski, cealalta fata a geniului la Opera Nationala


Pe 25 ianuarie, de la ora 19.30, Studioul Experimental de Opera si Balet "Ludovic Spiess" prezinta in premiera spectacolul "Nijinski, cealalta fata a geniului", dedicat marelui balerin si coregraf Vaslav Nijinski. "Nijinski, cealalta fata a geniului" este un spectacol de teatru - dans, un altfel de spectacol care incearca sa surprinda, prin mijloace artistice diverse, personalitatea unui creator ce a influentat arta dansului din intreaga lume: Vaslav Nijinski.


Expozitia "O alta Japonie: Japonia de Nord" la Teatrul National


Expozitia de fotografie "O alta Japonie: Japonia de Nord" semnata de Hashimoto Yoshinori cuprinde fotografii realizate de Hashimoto Yoshinori in mica zona Yurihonjo a Japoniei de Nord in anii 1970, dar si fotografii realizate in perioada 2008 - 2011. Fotografiile infatiseaza Japonia contemporana, natura, oamenii cu obiceiurile si munca lor.


Se lanseaza revista " Bucurestiul meu drag "

 

Revista "Bucurestiul meu drag", in format electronic, este usor de citit pe calculator si aduce luna de luna franturi din existenta orasului, din ce a fost, este si poate va fi. Pe 25 ianuarie, de la ora 18.30 esti asteptat la libraria Carturesti la lansarea acestei reviste.


La joaca cu panglicile in bucatarie


Miercuri, 25 ianuarie, meniul cultural din Bucataria Indiana este imbogatit prin seria de 4 grupuri de lucru in care te vei juca cu panglicile. In patru grupuri de lucru, miercuri de miercuri, Roxana Spanu iti va arata cate intrebuintari pot avea aceste fasii de materiale.

Poti astfel participa la atelierele de felicitari inedite, perne colorate, tablouri sofisticate sau cutii de bijuterii altfel decat pictate. Pretul unul atelier este de 20 de lei.


Seara de film Anim'est la Institutul Cultural Roman


Pe 26 ianuarie de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman, vor fi proiectate cele mai reusite 20 de scurtmetraje autohtone de animatie ale anului 2011.

Proiectia va fi urmata de o discutie cu publicul la care vor lua parte Mihai Mitrica, director Anim'est, Vlad Ilicievici, director executiv Anim'est, Toma Peiu, PR-ul festivalului, precum si regizorii unora dintre filmele prezentate. Filmele sunt subtitrate in limba engleza. Accesul publicului este liber, in limita locurilor disponibile.


Atelier de chiromantie la Incubator 107


Chiromantia este o arta care isi are radacinile inca din epoca de piatra. La atelierul de chiromantie iti vei privi liniile si forma palmei pentru a-ti defini caracterul si aspectele destinului asa cum o faceau oamenii inca de la inceputul lumii. Atelierul are loc pe 27 ianuarie, de la ora 19.00. Pretul atelierului este de 10 lei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea