De prin lume adunate

#iarba verde #picnic #parcuri

Unde iesim la iarba verde in Bucuresti

In sezonul cald, iesirile in parc si la iarba verde sunt unele dintre cele mai indragite activitati. La picnic poti aduce preparate gustoase de acasa, poti juca diverse jocuri de carti sau poti citi o carte interesanta.

Iata cateva locuri din Bucuresti unde te poti bucura de liniste:

Parcul Herastrau

Parcul Herastrau sau Parcul National Carol al II-lea a fost construit in 1936 si este cel mai mare parc al Bucurestiului. Parcul a fost o atractie pentru bucurestenii instariti inca din secolul XVIII.

Parcul este impartit in doua zone: una linistita, rezervata pentru odihna si cultura, unde se gasesc Palatul Elisabeta, un teatru de vara, debarcadere si banci si o zona destinata sportului si distractiei, care cuprinde terenuri si baze sportive, restaurante, cafenele, un parc de distractii pentru copii si cluburi nautice.

Lacul Straulesti

Lacul Straulesti este situat in partea de nord-vest a Bucurestiului si se intinde pe o suprafata de 33 hectare, avand amenajat un strand, debarcader, restaurant si terenuri sportive. Aici poti merge cu prietenii si familia la un picnic, in aer liber.

Parcul Circul de Stat

Parcul Circul de Stat a fost infiintat in anul 1960 pentru a pune in valoare cladirea Circului de Stat. Acest parc este in intregime artificial si a fost realizat dupa planurile arhitectului Valentin Donose. In mijlocul parcului se afla lacul cu izvoare naturale, pe malul caruia cresc lotusi egipteni.

Parcul Tineretului

Parcul Tineretului a fost amenajat in 1974, de arhitectul Valentin Donose. Spatiul verde a fost amenjat cu scopul de a pune in valoare lacul din mijlocul parcului. In parc a fost amplasata Sala Ioan Kunst Ghermanescu, cunoscuta sub numele de Sala Polivalenta.

Parcul dispune de spatii de joaca pentru copii, spatii de odihna, un debarcader cu dane pentru barci cu rame, pista de carting si trenulet cu aburi. Un alt punct de atractie este rozariul circular, prevazut cu alei interioare dalate si platani. Parcul Tineretului este foarte mare si poti gasi numeroase locuri linistite unde poti intinde o patura si petrece cateva momente placute.

Padurea Baneasa

Situata la 10 kilometri de Bucuresti, padurea Baneasa este unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere oferite de imprejurimile capitalei.

In afara de numeroasele restaurante si terase de aici, unul dintre punctele de atractie este si Gradina Zoologica, care adaposteste numeroase specii de animale si pasari. Pentru cei mici o ocazie unica sunt plimbarile pe ponei.

In aceasta padure vei gasi numeroase locuri de relaxare, unde sa stai intins pe o patura, la umbra.

Parcul Carol I

Parcul Carol sau Parcul Libertatii este situat pe Dealul Filaretului. A fost amenajat intre anii 1900 - 1906 dupa planurile arhitectului francez Eduard Redont si a fost inaugurat in 1906 pentru a sarbatori 40 de ani de domnie a regelui Carol I, cand a fost organizata si o expozitie jubiliara.

Parcul este amenajat in stil mixt si dispune si de un lac, destinat agrementului. Este ideal pentru iesirile alaturi de prieteni si pentru picnic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea