De prin lume adunate

#bucuresti #restaurant #vin

Unde bem vin fiert in Bucuresti

Iarna, o iesire in oras cu prietenii necesita o cana cu . Gasesti licoarea bahica aburinda in restaurantele traditionale , in cafenele si baruri, la pahar, carafa si chiar in cesti de lut. In iarna 2011, pretul pentru unui pahar de vin fiert variaza intre 5 lei si aproximativ 15 lei.
 

O cana de vin fiert cu arome dulci, in centrul capitalei


In centrul istoric al Bucurestiului gasesti un local celebru cu un nume apetisant: . Poti manca o prajitura buna in timp ce savurezi vinul fiert. La Chocolat acesta este in doua variante: vin fiert la cana, 9.9 lei si vin fiert la carafa, 16.5 lei. Restaurantul ofera clientilor sai produse de , cofetarie , patiserie si . Tot aici poti lua si masa.

Tot in centrul Bucurestiului , pe o strada ferita de agitatie si zgomot, se afla Lente, un local care se autodenumeste “sufrageria ta cu muzica, prieteni, carti”. Iarna, la Lente poti manca o portie de paste satioase, insotite de un pahar de vin fiert. Vinul este pregatit cu suc de portocale si lamaie, cuisoare si brandy. O portie de vin fiert te costa 11 lei.

Daca vrei sa bei un vin fiert in stil romanesc, intr-o cladire de epoca, mergi la restaurantul . Acesta este gazduit in Casa Soarelui, un monument arhitectural de la inceputul secolului XX. Cladirea a fost construita in 1914, in stil neoromanesc, stil al carui promotor era arhitectul Ion Mincu. Cladirea are o multime de sali, toate atractive, mancare gustoasa si muzica specifica. Aici, vinul fiert iti este adus intr-o ceasca de lut. Aromat pentru iarna, vinul te costa 5 lei.


O carafa de vin fiert si un spectacol


In Bucuresti poti asista la o piesa de teatru sau la un concert in timp ce iti savurezi vinul cu scortisoara.

In restaurantul La Scena beneficiezi de un decor elegant si poti asista la unul dintre concertele care au loc aici: jazz, bossa nova, muzica interbelica etc. O cana de vin fiert te costa 7 lei.

In celebrul Green Hours, gasesti vin fiert la cana si la carafa. Pentru prima varianta platesti 9 lei, in timp ce pentru cea de-a doua, platesti 15 lei, o carafa insemnand cantitatea a doua cani. La Green Hours ai ocazia sa vezi spectacole de teatru de avangarda si experimental. Programul este disponibil pe site-ul oficial.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea