Carti

#witcher #serii literare #fantasy #carti

Una dintre cele mai captivante si apreciate serii literare fantasy: Witcher!

Suntem convinsi ca multi dintre voi ati auzit de Witcher in ultima perioada, datorita serialului difuzat de Netflix. Momentan, este considerat unul dintre cele mai bune seriale ale platformei si cu siguranta a fost unul dintre cele mai asteptate. Daca nu stiti deja, acest serial este bazat pe seria literara cu acelasi nume, Witcher, scrisa de Andrzej Sapkowski. Prima carte a fost publicata la jumatatea anilor ‘80 si de atunci a furat inimile multor iubitori ale genului fantasy.

Pe baza acestei serii literare au fost adaptate doua seriale, un film si o serie de jocuri video, toate cunoscand un succes enorm. Daca iti place lumea fantasy, plina de creaturi supranaturale, in care binele invinge intotdeauna, iti garantam ca o sa iti placa si aceasta serie literara. Witcher este compusa din cinci volume: Botezul focului, Vremea dispretului, Sangele elfilor, Sabia destinului, Ultima dorinta.

In cazul in care nu stii despre este vorba, Witcher urmareste destinul unui vanator de creaturi supranaturale, Geralt din Rivia, a carui misiune era sa mentina echilibrul dintre oameni si celelalte fiinte, pe timpul razboiului dintre acestia. Pentru o vreme, oamenii si fiintele supranaturale au trait in pace, insa datorita unor serii de evenimente, s-a ajuns din nou la razboi.

Geralt din Rivia este un "witcher", adica un vanator de monstri, care poseda abilitati supranaturale. De obicei, cei meniti sa fie witcher, se nasteau cu anumite puteri. Insa, Geralt a fost "ajutat" si de magie si astfel era considerat unul dintre cei mai buni vanatori din acele tinuturi. Pe langa vanarea fiintelor supranaturale ce perturbau pacea si raneau oamenii, Geralt mai avea o misiune: sa protejeze un copil ce avea sa schimbe lumea asa cum o stiau, un copil despre care s-a scris o profetie: Ciri. Copilul are puteri extraordinare si de aceea este cautat, asa ca scopul lui Geralt devine protectia sa.

Pe parcursul seriei literare, veti putea descoperi adevarul din spatele anumitor basme si veti vedea ca in lumea in care se desfasoara actiunea, nu toti regii sunt buni, nu toate printesele sunt nevinovate si nu toti capcaunii sunt rai. Sunt prezentate diferite fiinte supranaturale si sunt demontate destul de multe mituri despre lumea fanatastica, astfel incat o sa aflati o noua perspectiva despre universul fantasy.

Asa cum spuneam mai sus, seria este formata din cinci volume. Daca va hotarati sa le cititi, trebuie sa stiti ca le puteti achizitiona un pachet seria Witcher de la Librex, la un pret foarte bun, iar in perioada aceasta este si la oferta. Noi va incurajam sa profitati si sa cititi aceste carti, pentru ca sunt extraordinare si chiar puteti sa le oferiti si cadou cuiva pasionat de lumea fantasy sau cuiva care a descoperit serialul sau jocurile video, dar nu a citit cartile inca.

Comandandu-le dintr-o librarie online, veti avea si avantajul de a economisi timp, pentru ca nu le mai cautati in diferite librarii care poate nu se afla in apropiere de voi.

In incheiere, am vrea sa stim daca ati citit deja aceasta serie literara sau daca v-am facut curiosi in legatura cu ea!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din carti

Cauta-ti perechea