De prin lume adunate

#zilele bucurestiului 2010 #bucuresti #obiective turistice #traseu #tur

Tur ghidat pietonal nocturn "Cu bastonul prin Bucuresti"

Cu ocazia Zilelor Bucurestiului, bucurestenii vor avea parte de un tur ghidat nocturn, "Cu bastonul prin Bucuresti", in perioada 20 - 23 septembrie.

Proiectul "Cu bastonul prin Bucuresti" cuprinde un tur ghidat pietonal nocturn, desfasurat pe traseul Hanul lui Manuc -Ateneul Roman. Turul este realizat in fiecare seara de catre 4 ghizi. Acestia vor povesti participantilor istorii interesante ale voievozilor de la 'Curtea Veche", povesti ale doamnelor din inalta societate sau momente istorice petrecute pe strazile orasului.

De asemenea turul va aduce in prim plan viata unor personaje influente in orasul Bucuresti, intamplari pline de umor petrecute pe Lipscani ori la Palatul Telefoanelor dar si povesti de dragoste.

Indiferent de conditiile meteo, turul ghidat pietonal nocturn se va desfasura in zilele de 20, 21, 22 si 23 septembrie, incepand cu ora 19.00. Punctul de plecare va fi Hanul lui Manuc, iar cel final Ateneul Roman. Turul este gratuit si dureaza 2 ore si 15 minute.

 

Serata culturala cu ceai si biscuiti

 

In seara de 24 septembrie, de la ora 20.00, la Muzeul George Enescu din Capitala, bucurestenii pot participa la evenimentul "Seara de povesti despre Bucuresti". Evenimentul face parte dintr-un program de serate culturale numit "Ceai, biscuiti, Cultura si Normalitate".

Invitatii speciali la eveniment sunt Constantin Balaceanu Stolnici si Theodor Paleologu. Bucurestenii se vor bucura de muzica anilor '30 din bucurestiul interbelic si vor decoperi povesti, secrete si intamplari ale bucurestenilor din toate timpurile. Ca bonus,  vor primi ceai si biscuiti aromati. Intrarea la serata este gratuita.

 

Trasee si obiective turistice interesante

 

Turul ghidat propune numeroase obiective turistice importante ale capitalei. Acesta se va desfasura pe strazile din Centrul Vechi si pe Calea Victoriei.  Astfel, turul se desfasoara pe traseul Str. Franceza – Str. Postei – Str. Stavropoleos – Calea Victoriei – Str. LipscaniStr. Smardan – Str. Doamnei – Str. Eugeniu Carada – Str. Academiei – Str. Edgar Quinet – Calea Victoriei – Piata Revolutiei – Piata George Enescu.

Printre obiectivele turistice pe care "turistii" le vor admira se numara Curtea Domneasca, Biserica Curtea Domneasca , Hanul lui Manuc, Biserica Stavropoleos, Caru’ cu Bere sau Muzeul National de Istorie al Romaniei.

De asemenea, turul va cuprinde si obiective precum Palatul C.E.C., Casa Capsa, Cercul Militar National, Biserica Kretulescu, Palatul Regal si Ateneul Roman.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea