De prin lume adunate

#traditii #festival muzica #festival cismigiu #muzica in cismigiu

Trei zile de muzica, dans si arta populara in Cismigiu (21-23 iunie)

Iti recomandam sa vizitezi Cismigiul in acest sfarsit de saptamana, deoarece acolo, timp de trei zile, intre 21 si 23 iunie, vei putea imbina muzica, dansul si arta populara cu plimbarile in caleasca si degustarile de produse traditionale. Totul se datoreaza Festivalului International de Folclor "Muzici si Traditii in Cismigiu", ajuns la cea de-a VII-a editie.

Organizat de Primaria Bucuresti si Centrul de Creatie, Arta si Traditie, festivalul debuteaza maine, la 15.30, cu o mega parada de costume populare si internationale ce se desfasoara pe traseul Piata George Enescu (Ateneul Roman)- Calea Victoriei - Cercul Militar - Bd.Regina Elisabeta - Parcul Cismigiu. Parada va fi formata din 450 de artisti (fanfare, ansambluri folclorice, minoritati si comunitati nationale).

Potrivit organizatorilor, in cadrul Parcului Cismigiu vor fi amenajate doua scene de folclor (una pe peluza restaurantului Monte Carlo si cea de-a doua in Foisorul de lemn) pe care vor urca nu mai putin de 1.200 de artisti de nationalitati diferite, de la orchestre, ansambluri folclorice profesioniste, minoritati si pana la grupuri de copii.

Ateliere de ceramica

O noutate anul acesta, Fan Zone va fi spatiul neconventional, unde doritorii vor putea sa se relaxeze pe iarba, printre capite de fan. Aici va fi amplasata cea de-a treia scena a festivalului, unde folclorul autentic va fi reinterpretat de trupe cunoscute (Nightlosers, Cristina Leonte & Band), alaturi de DJ consacrati (DJ Gojira, DJ Vasile).

Tot in acest spatiu, copiii si tinerii se vor putea bucura de ateliere de creatie, unde vor putea deprinde arta mestesugului traditional, pictura pe ceramica, sculptura, modelajul, tesatoria, cusutul etc.

Plimbari cu trasura si poneiul

Daca inca nu te-am convins, afla ca pe aleile parcului vei avea la dispozitie 50 de casute pline cu obiecte traditionale, de unde iti vei putea alege un suvenir autentic, de la icoane pe lemn si pana la covoare tesute manual. In plus, pe toata durata evenimentului te poti bucura de o plimbare cu trasura, iar cei mici vor avea ocazia sa se plimbe pe ponei intr-un spatiu special amenajat.

Sursa foto: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea