De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #trattoria #trattoria di venezia

Trattoria di Venezia - mancare buna sa te lingi pe degete

trattoria di venezia reprezenta sursa mea de salate la comanda pentru pranzul de la job. Nici macar nu m-am gandit ca este si un restaurant, unul se pare destul de cunoscut. Dupa mai multe cautari, am ajuns intr-un final si la Trattoria di Venezia si nu am regretat. Mancarea a fost atat de buna, incat am trecut peste aspectul mai putin rafinat al restaurantului.

Trattoria di Venezia este un mic local, la parterul unui complex comercial ceausist, in apropiere de parcul Titan, la statia de autobuz Potcoava. Geamurile termopane si amplasarea nu tocmai de fite, mi-au dat de gandit si m-au facut sa intru in restaurant mai putin increzatoare in ceea ce avea sa urmeze.

Surpriza, insa! Atmosfera la Trattoria Di Venezia nu este tocmai de lepadat, inauntru este placut si cald, tocmai potrivit pentru o masa cu prietenii. Atmosfera primitoare si mirosurile imbietoare m-au binedispus ai nu am regretat alegerea facuta. Surprizele insa au continuat. La Trattoria di Venezia am descoperit preprate cu adevarat delicioase, bine gatite si satioase.

 

Ce mancam la Trattoria di Venezia?

 

De cum vei deschide meniul, o lume intreaga se va deschide in fata ta: salate, aperitive, pizza, spaghete si alte preparate pe baza de carne iti vor lua ochii si nu vei stii ce sa alegi. Din experienta, iti spunem ca alagerea este foarte grea iar mirosurile ademinitoare de la celelalte mese nu iti vor da pace.

Din meniu, noi am ales pizza prosciutto, pizza calzone, pizza diavola si o portie de pollo alla parmiggiana cu piept de pui pane, sos de rosii si mozzarella si cartofi la cuptor cu usturoi si alte ierburi. La Trattoria di Venezia portiile sunt de-a dreptul imense si oricat de flamad ai fi nu vei reusi sa le dovedesti.

Obisnuita cu salatele de la birou, am fost impresionata de gustul bun al celorlalte preparate. Pizza este gustoasa, cu blat potrivit, nici prea gros nici prea subtire, cu ingrediente din belsug si un sos picant cu adevarat picant. Si pentru ca mancarea a fost atat de buna, am incercat si desertul, o portie de tiramisu cu fructe de padure. Desertul a venit si el rapid, iar portia de asemenea a fost foarte mare, din care puteau manca linistit doua persoane.

Pe langa pizza, la Trattoria di Venezia mai poti incerca si paste, garnituri, salate, specialitati din carne de peste si fructe de mare, preparate din carne de pui, vita, miel sau porc si cateva deserturi delicioase.

 

Care sunt preturile la Trattoria di Venezia?

 

La Trattoria di Venezia preturile sunt accesibile pentru orice buzunar. Astfel, o pizza este intre 13-21 de lei, pastele sunt 14-20 de lei, preparatele pe baza de carne intre 16-36 de lei, in functie de ce iti alegi, specialitatile din peste si fructe de mare sunt intre 22-35 de lei, deserturile in jur de 9 lei. Portiile sunt insa foarte mari, iar mancarea bine facuta si gustoasa merita fiecare banut.

 

Puncte slabe/ puncte forte

 

Trattoria di Venezia este un loc in care se mananca foarte bine, la preturi mici. Servirea este prompta, nu vei asteptat minute in sir pentru ce ai comandat, personalul este atent si rabdator cu tine daca nu te-ai hotarat. Ce nu mi-a placut la acest local este amplasarea si gemaurile din termopan care te fac sa te razgandesti sa intri. Nici decorul nu este unul foarte inspirat, iar numele de Venezia este reprezentat doar de gondola desenata pe usa de la intrare. Dar ce mai conteaza decorul atunci cand mancarea buna da tonul si reprezinta chiar un reper pentru cunoscatori?!

 

Cand mergem la Trattoria di Venezia?

 

Pentru mancarea buna, eu as spune sa mergem tot timpul, insa Trattoria di Venezia este potrivita doar pentru intalnirile cu prietenii la o pizza buna sau la o portie de spaghete savuroase. Aici poti merge si in doi, insa nu te astepta sa ai parte de o atmosfera romantica. Localul nu este potrivit nici pentru intalnirile de afaceri. Noi credem insa ca localul si-a atins scopul: acele de a oferi preparate gustoase, bine facute si sa satisface poftele celor care ii trec pragul.

 

Unde se afla Trattoria di Venezia?

 

Trattoria di Venezia se afla pe strada Constantin Brancusi, la numarul 11, in zona Titan, in apropiere de statia de autobuz Potcoava. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021.324.81.00.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea