De prin lume adunate

#unde iesim #bicicleta #parc #plimbare #sport

Trasee cu bicicleta prin Bucuresti

In ultimii ani si Bucurestiul incearca sa intre in randul capitalelor europene unde mersul pe bicicleta reprezinta atat o modalitate de deplasare prin oras, cat si o atractie turistica . Chiar daca nu ne putem compara cu tari precum Olanda sau Danemarca, unde intalnesti centre de inchiriat la tot pasul si unde oamenii folosesc bicicleta dreptul principalul mijloc de delasare, si in Bucuresti au inceput sa apara din ce in ce mai multi amatori ai mersului pe doua roti.

Si pentru ca vremea calda a venit si in capitala, noi va recomandam sa va scoateti bicicletele de la naftalina (daca aveti) sau sa inchiriati de la unul din centrele deschise si sa da-ti o tura prin oras. Probabil ca ati observat in ultimii ani ca Bucurestiul are si piste speciale destinate biciclistilor. Nu sunt foarte performante, insa ofera o idee despre trasee si locurile permise prin care se pot plimba biciclistii. Biciclistul bucurestean poate circula, in principiu, cam pe unde vrea el, insa in multe zone din capitala au fost amenajate piste speciale pentru ei. Exista insa si zone unde bucurestenii nu au voie sa circule cu bicicleta.

 

Benzi de biciclete in Bucuresti

 

Oficial, in Bucuresti nu sunt foarte multe benzi destinate celor care circula cu bicicleta. Doar in centrul capitalei vei gasi mai multe astfel de piste, care insa nu sunt foarte largi si se afla practic pe trotuar.

In jurul parcului IOR exista o pista pentru biciclete. Aceasta inconjoara parcul, pe traseul Campia Libertatii, Baba Novac, Nicolae Grigorescu si Camil Ressu. O banda pentru biciclisti exista si pe Bulevardul Elisabeta si leaga Piata Universitatii de Facultatea de Drept. Banda de biciclete de pe Bulevardul Nicolae Grigorescu incepe de la intersectia bulevardului Theodor Pallady pana la intersectia cu strada Baba Novac. In nordul capitalei, de pe soseaua Petricani, pana la soseaua Pipera exista o alta banda pentru biciclisti.

De la Piata Unirii incepe o alta pista, care ajunge pana pe bulevardul Libertatii. Daca alegi sa te plimbi pe banda de biciclete care leaga bulevardul Iuliu Maniu de Miahil Kogalniceau, vei avea ocazia sa vezi aproapte jumatate din oras. Vei trece pe la intersectia cu Lujerului, pe bulevardul Vasile Milea, pe Splaiul Independentei si apoi vei ajunge in piata Mihail Kogalniceanu.

Tot spre bulevardul Iuliu Maniu poti ajunge si daca mergi pe soseaua Cotroceni, unde se afla o alta banda pentru biciclete. Acesta este un traseu mai scurt, care cuprinde cartierul in care se afla Politehnica si apoi retur, parcul Cotroceni.

Un alt traseu marcat pentru biciclisti este cel de la piata Charles de Gaulles pana la Piata Presei Libere. Acest traseu este unul mai intersant si vei avea ocazia sa vezi unele dintre cele mai frumoase zone si cartiere ale Bucurestiului, locuri curate si pline de verdeata si flori. Traseul incepe de la piata Charles de Gaulles, pe bulevardul Aviatorilor, pe Maresal Constantin Prezan, apoi pe Soseaua Kiseleff pana la Piata Presei Libere. Tot pe acest traseu se afla si parcul Herastrau, unde poti da o raita cu bicicleta.

De la Piata Unirii exista o pista care te duce pe Soseaua Cotroceni. Traseul cuprinde si o mare parte din Spaliul Independetei. De pe Aleea Buvonica, de langa parcul IOR exista o alta pista care face legatura cu Piata Unirii. Vei trece astfel pe bulevardul Basarabia, pe bulevardul Decebal si Piata Alba Iulia, iar apoi pe Bulevardul si Piata Unirii. De la Piata Unirii mai porneste un traseu pentru biciclete si spre Bulevardul Tineretului. Aici vei gasi o alta oaza de verdeata, in parcul Tineretului, unul dintre cele mai mari parcuri din capitala, un loc unde te poti plimba cu bicicleta.

O alta banda de biciclete este cea de pe Soseaua Colentina, care incepe de la strada Doamna Ghica si se termina la Obor. Una dintre cele mai lungi benzi de bicicleta incepe de la Piata Presei Libere si se termina la Piata Romana. Daca alegi sa te plibi pe acest traseu, vei merge pe ruta Soseaua Kiseleff, Piata Victoriei, bulevardul Lascar Catargiu cu oprire in Piata Romana. O alta banda pentru biciclete, foarte scruta, se afla pe strada Primo Nebiolo, intre Soseaua Kiseleff si bulevardul Marasti.

 

Trasee urbane cu bicicleta

 

In afara de aceste zone in care vei gasi piste special amenajate pentru biciclisti, in Bucuresti exista si cateva trasee urbane pentru iubitorii mersului pe bicicleta. Cele mai multe dintre aceste trasee se afla in zona de nord a capitalei, in cartierul baneasa. In Baneasa exista 5 propuneri de trasee pentru bicicleta si un traseu pana in Snagov. Majoritatea traseelor din zona Baneasa cuprind plimbari prin padurea Baneasa si in perimetrul strazilor care inconjoara aceasta padure. Daca esti insa in cautarea unor trasee interesante, poti chiar tu sa iti creezi un itinerar care sa cuprinda zonele cele mai interesante din capitala, pe care vrei sa le vezi de pe saua bicicletei.

 

Parcari de biciclete

 

In Bucuresti exista si cateva parcari speciale pentru bicicleta. La America House, pe bulevardul Nicolae Titulescu, la Ikea, la Centrul Comercial Carrefour Orhidea , la Terasa Bikers, la Sphera Building Center pe strada Sergent Nutu Ion, la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, la Facultatea de Drept, la Universitatea de Arhitectura si Urbanism si la Societatea Romana de Radiodifuziune sunt amenajate spatii speciale pentru parcarea bicicletelor.

 

Centre de inchiriat biciclete

 

Daca nu ai bicicleta, insa iti doresti sa faci miscare pe doua roti, prin parcurile capitalei, atunci trebuie sa stii ca in Bucuresti exista cateva centre de unde poti sa iti inchiriezi o bicicleta. In parcurile Herastrau si Kiseleff s-au deschis doua centre de unde poti inchiria bicicleta gratuit, pe baza actului de identitate. Astfel, timp de doua ore poti pedala linistit pe aleile din parc. Trebuie doar sa fii atent la copiii si animalele din parc.

Cicloteque este un alt centru de unde poti inchiria bicicleta, fie in regim de abonament lunar, fie in regim de inchiriere cu ora. Un abanament lunar costa 100 de lei integral si 50 de lei redus, iar o ora este de 6 lei, fara abonament, iar cu abonament de 2 lei. Cicloteque se afla pe bulevardul Mihail Kogalniceanu, la numarul 36.

La Carpat Bike, pe Soseaua Bucuresti - Targoviste, pentru a inchiria o bicicleta pentru o zi costa 15 euro, iar pentru un weekend 35 de euro. La My Bike, pe strada Nicolae Caramfil, pentru a inchiria o bicicleta pentru o zi vei scoate din buzunar 40 de lei, iar pentru o jumatate de zi, in intervalul orar 10.00 - 19.00, 25 de lei. La Rent a Bike de pe strada Brezoianu numarul 35, pentru 2 ore vei plati 10 lei, pentru 4 ore 20 de lei.

Sursa foto : acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea