De prin lume adunate

#transilvania fest #festival #transilvania

Transilvania Fest in Biertan, Sibiu si Cluj

Cei care vor sa-si petreaca o minivacanta in tara la sfarsitul lunii iulie au ocazia sa participe la festivalul Transilvania Fest. Festivalul de cultura si mancare promoveaza valorile transilvanene, precum traditiile, mestesugurile si preparatele traditionale locale.

Dimensiunea culturala a evenimentului este data de mestesugurile, bucataria, arhitectura si traditiile locale, vechi de sute de ani. Sub aspect social, se doreste certificarea micilor producatori din zona si se incurajeaza turismul culinar si cultural. Acestea se fac printr-o dezvoltare durabila si prin derularea de proiecte educative, dedicate copiilor comunitatii din Biertan, Copsa Mare si Richis.

Cele 3 reprezinta vechi sate sasesti, atestate cu peste 700 de ani in urma. Biertan este una dintre primele asezari sasesti din Transilvania, localitatea fiind atestata prima data la sfarsitul secolului al XIII-lea. La doi km de Biertan se afla satul Copsa Mare. Aici exista o cetate de secol XVI, din care au mai ramas doar ruinele. In Copsa Mare se viziteaza biserica fortificata. O alta constructie de acelasi gen se afla in Richis. biserica fortificata a satului dateaza din 1500.
 

Ce gasesti la festival
 

Daca vizitezi festivalul, vei gasi standuri cu produse mestesugaresti si preparate culinare. In cadrul evenimentului, au loc concerte, spectacole folclorice si proiectii de filme in aer liber .

Pe 16 si 17 iulie vor avea loc doua recitaluri de opera in doua piete din Cluj si Sibiu, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Transilvania Fest. Pe 16 iulie, recitalul va fi sustinut in Piata Agro Alimentara Complex Leul Cluj Napoca. Pe 17 iulie, acesta va avea loc in Piata Centrala Agro Alimentara din Sibiu, la aceeasi ora. Recitalurile vor fi sustinute de cantareti profesionisti ai Operei Romane din Cluj Napoca si masteranzi ai catedrei de Opera din cadrul Academiei de Muzica Gheorghe Dima din Cluj Napoca.

Biertanul va gazdui transilvania fest la sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august. Pe 31, 31 iulie si 1 august Transilvania Fest va promova cultura si gastronomia din Biertan. Vor avea loc un targ de produse mestesugaresti si culinare, demonstratii culinare, proiectii de filme in aer liber, specacole folclorice etc.

Vizitatorii vor avea ocazia sa asiste la un concert de orga in Biserica Fortificata din Biertan. Monumentul a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO, gratie valorii sale estetice, arhitectonice si istorice.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea