De prin lume adunate

#sanie #mos craciun #traseu mos craciun #viteza de deplasare

Tot ce trebuie sa stii despre traseul lui Mos Craciun

Mos Craciun are nevoie de viteza si precizie pentru a livra in fiecare an cadourile tuturor persoanelor de pe lista sa. Un studiu publicat de iGo, o firma care ofera programe de navigatie pentru autovehicule si diferite dispozitive mobile, arata ca anual Mosul are nevoie de 36 de ore pentru a-si duce misiunea la bun sfarsit.

Calatoria sa incepe pe 24 decembrie, la ora 22.00, in Noua Zeelanda, si se incheie a doua zi, in Samoa, la ora 6.00. Statistica arata ca din cele 6,853 miliarde de oameni de pe Pamant, 1.817.099.436 sunt copii cu varste cuprinse intre 0 si 14 ani, iar 563.576.766 dintre acestia cred in Mos Craciun.

In intreaga lume, exista 200 de milioane de gospodarii, in care traiesc in medie 2,5 copii per casa. Media distantei dintre doua gospodari este de 212 metri.


Mos Craciun, mai rapid decat satelitul USS Voyager

Calculul arata ca in fiecare secunda Mosul viziteaza 1.956 de case. Pentru a nu intarzia livrarea cadourilor, el poate sa petreaca maximum 0,0005 secunde in fiecare casa. In ciuda varstei sale venerabile, Mos Craciun se misca mai repede decat un avion Concorde (2.172 km/h), naveta spatiala Discovery (28.967.94 km/h) sau satelitul USS Voyager (61.154 km/h), viteza lui de deplasare fiind de 72.000 km/h.

Sania lui este insa si mai rapida, viteza ei fiind de doua ori mai mai mare decat cea a luminii (300.000 m/s). In comparatie, viteza lui Millenium Falcom, nava spatiala fictiva pilotata de Harrison Ford in indragita serie S.F. "Razboiul Stelelor", este de 1,5 ori mai mare decat cea de propagare a luminii.

Sania lui Mos Craciun este trasa de reni zburatori, cel mai cunoscut dintre ei fiind Rudolf, un animal care lumineaza drumul cu ajutorul nasului rosu.


Cadourile lui Mos Craciun incap in 500 de avioane Boeing 747 Freighter

In medie, fiecare copil primeste un kilogram de cadouri, ceea ce inseamna ca la inceputul calatoriei sania lui Mos Craciun este de 7,4 ori mai grea decat vasul Queen Anne. Transportul incarcaturii cu ajutorul avionului ar fi o mare problema. Se estimeaza ca toate cadourile incap in aproape 500 de avioane Boeing 747 Freighter.

Sursa foto: codrosu.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea