De prin lume adunate

#carti #lectura #anais nin #top carti anais nin #carti anais nin

Top carti Anais Nin

Cartile lui Anais Nin te introduc intr-o lume misterioasa, plina de erotism, exotism si trairi intense. Acum, cartile ei se gasesc traduse si la noi in tara.

Anais Nin s-a nascut in 1903 la Neuilly, langa Paris, dintr-un tata spaniol, pianistul si compozitorul Joaquin Nin, si o mama daneza. Avea 11 ani cand tatal, mare Don Juan, divorteaza de mama ei pentru a se casatori cu o femeie bogata.

Dupa divortul parintilor, in drum spre America, Anais incepe sa-si scrie jurnalul, adresandu-se tatalui, incercand sa-l inteleaga. La 20 de ani se casatoreste cu Hugo Guiler, un om cu bani si cu studii literare, iar un an mai tarziu cuplul se muta la Paris, unde Anais ramane pana la inceputul razboiului. Aici descopera lumea scriitorilor, artistilor, a avangardei si a psihanalizei, o lume dezinhibata in care isi traieste pe deplin aventurile.

Se iubeste cu romancierul Henry Miller si cu psihanalistul Otto Rank si noteaza totul in jurnal. Scrie romane si povestiri. Revenind in America, viata ei se imparte intre New York si Los Angeles, intre Hugo si tanarul ei iubit, Rupert. Publicarea jurnalului, incepand din anii '60, dezvaluie curajul de a marturisi ceea ce putini indraznesc sa o faca si finetea observatiilor unei scriitoare deopotriva pasionala si lucida.

"Erotismul este una din bazele cunoasterii de sine, la fel de indispensabila ca poezia“, scrie Anais Nin.

Iata ce carti poti gasi in limba romana:

Delta lui Venus

Cititorul care paseste in lumea imbibata de erotism a lui Anais Nin trebuie sa lase prejudecatile la intrare: autoarea incearca sa deschida acea cutie a Pandorei care este sexualitatea feminina, infatisand-o sub masti felurite, insa fara tuse clinice sau pudibonderii suspecte.

Prostituate, voyeuri, frigide, lesbiene, hermafroditi, artisti, femei indragostite, barbati de o sexualitate uluitoare, universul lui Anais Nin functioneaza dupa legea instinctului ridicat la rang de arta. Cartea se gaseste la pretul de 26 de lei.

Henry si June: din Jurnalul dragostei necenzurat

Anais Nin iubeste pasional, dincolo de conventii si pudori mostenite. Il iubeste pe Henry Miller pentru geniul si senzualitatea lui, iar pe June Miller pentru frumusete si mister. Pe Hugo, sotul ei, il iubeste pentru tandretea cu care o protejeaza.

Pe Eduardo, varul de care a fost indragostita in copilarie, il iubeste pentru farmecul lui de efeb. In jurnal, fantasmele se intalnesc cu luciditatea, iar rezultatul este o viziune unica asupra erotismului si fidelitatii.

Cartea a fost ecranizata in 1990 in regia lui Philip Kaufman, cu Fred Ward, Uma Thurman si Maria de Medeiros in rolurile principale. In librarii, cartea se gaseste la pretul de 24 de lei.

Incest. Din Jurnalul dragostei

Volumul Incest face parte din cel mai faimos jurnal erotic intrat in literatura secolului XX, marturia unei femei capabile sa isi exprime dorintele secrete cu acelasi abandon "amoral" care a apartinut dintotdeauna barbatilor.

Anais Nin developeaza filmul incendiar al unei pasiuni care incalca toate tabuurile. Astfel ia nastere portretul amantului suprem: Joaquin Nin, adevaratul Don Juan, care cunoaste regulile seductiei. Cartea se gaseste la pretul de 42 de lei.

Foc. Din jurnalul dragostei

Foc este o carte a oglinzilor, a jocurilor erotice, a iubirilor paralele, care se hranesc sau se anihileaza reciproc. Jurnalul este o tesatura densa de "minciuni miraculoase", inspirate si menite sa inspire. Cartea se gaseste la pretul de 35 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea