De prin lume adunate

#ascundere maturi #pisica malefica #obiceiuri craciun #craciun #castraveti #traditii craciun

Top 5 cele mai ciudate obiceiuri de Craciun, din lume adunate

Craciunul este una dintre cele mai mari sarbatori ale anului in intreaga lume. Si cum obiceiurile si traditiile de Craciun nu lipsesc din nicio tara, nu se putea sa nu existe si unele traditii cel putin bizare. Iata care sunt cele mai haioase si totodata cele mai ciudate dintre aestea.

Pisica malefica

In Islanda traditia spune ca Mos Craciun aduce cadouri doar copiilor cuminti. Pentru a nu fi lenesi si delasatori copii sunt amenintati ca vine pisica malefica (cunoscuta si sub denumirea de pisica Yule) si ii mananca. Aceasta traditie dateaza inca din secolul al XIX-lea, iar pisica este vazuta ca o bestie nemiloasa.

Globuri in forma de castraveti

In Germania, parintii ascund in pomul de Craciun globuri in forma de castraveti. Se spune ca acestea aduc noroc copiilor care trebuie sa le caute in dimineata in care desfac cadourile. Daca o familie este mai numeroasa, traditia spune ca primul copil care gaseste un glob in forma de castravete va avea mult noroc anul care urmeaza

Decoratiuni cu panza de paianjen

O legenda din Ucraina spune ca pe vremuri traia o femeia atat de saraca incat nu isi permitea sa aiba brad sau decoratiuni specifice sarbatorilor de iarna. Aceasta a adunat insa niste crengute cu care a decorat unul dintre peretii casei. In dimineata de Craciun, cand s-a trezit, si-a vazut copiii jucandu-se cu panzele de paianjeni care napadisera crengile, moment in care toate s-au transformat in aur si argint.

In prezent, ucrainienii isi decoreaza bradul cu ornamente care seamana cu panza de paianjen, deoarece aceasta le aduce mult noroc si liniste in anul ce urmeaza.

Ascunderea maturilor

O legenda norvegiana spune ca in Ajunul Craciunului, vrajitoarele si spiritele rele cauta maturi pe care sa zboare, pentru a aduce groaza si a strica Sarbatorile. Din acest motiv norvegienii acund toate maturile si nu le mai scot pana ce Sarbatorile nu se sfarsesc.

Casatorie de Craciun?

O alta traditie bizara din Cehia spne ca fetele singure pot afla in ziua de Craciun daca isi vor gasi ursitul anul ce urmeaza. Obiceiul presupune ca fetele care vor sa se marite in curand sa stea cu fata spre usa si sa arunce peste umar cu un pantof. Daca acesta aterizeaza cu partea din fata inspre usa, femeia se va marita in mai putin de un an, in caz contrar vor mai avea de asteptat o perioada.

Sursa foto: twiniversity.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea