De prin lume adunate

#romane #romane sf #literatura sf

Top 10 romane S.F.

Esti in cautarea unei carte S.F. pe care s-o citesti pe nerasuflate? Iti prezentam 10 dintre cele mai bune romane S.F. aparute de-a lungul timpului.



Seria "Dune" (Frank Herbert)


"Dune" este povestea unui univers de tip medieval, in care asistam la o serie de intrigi politice si religioase. In fascinanta lume inchipuita de frank herbert viermii de nisip sunt calariti doar de cei curajosi, iar unii oameni ("mentatii") gandesc cu cu viteza unui calculator.


Ghidul autostopistului galactic (Douglas Adams)


"Ghidul autostopistului galactic" este unul dintre cele mai amuzante romane S.F scrise vreodata.

Douglas Adams propune cititorului un conglomerat de galaxii populate cu rase si forme de viata care comunica intre ele cu ajutorul unor tehnologii de ultima ora.


Fundatia (Isaac Asimov)


"Fundatia" lui Isaac Asimov reprezinta un varf al SF-ului mondial, fiind o istorie a unui imperiu galactic aflat in declin si a societatii secrete de savanti, care, folosind psihoistoria, incearca sa scurteze Epoca Intunecata ce va urma.


2001: o odisee spatiala (Arthur C. Clarke)


"2001: O odisee spatiala" este un roman de referinta al genului S.F., cartea fiind ecranizata in 1968 de Stanley Kubrick, cel care transformat-o in una dintre marile capodopere ale cinmatografiei.


Fahreinheit 451 (Ray Bradbury)


Actiunea cartii este plasata intr-un viitor tulbure in care literatura este interzisa de autoritatea opresiva a unui stat care arde toate cartile.


Jocul lui Ender (Orson Scott Card)


Ne afla in secolul XXII, in perioada in care extraterestrii au luat cu asalt Terra si aproape ca au distrus rasa umana. Oamenii gasesc insa o modalitate prin care sa continue rezistenta: au realizat in vitro genii specializate in arta militara.


Razboiul lumilor (H. G. Wells)


"Razboiul lumilor" nareaza incercarea martienilor de a coloniza Pamantul, inaintarea inexorabila si nemiloasa a invadatorilor si incercarile disperate si zadarnice de rezistenta ale pamantenilor.


Solaris (Stanislav Lem)


In "Solaris" oamenii reusesc sa intre in contact cu o entitate extraterestra periculoasa, care are forma unui ocean de plasma ce inconjoara o planeta indepartata.


De la Pamant la Luna ( Jules Verne )


Scris in 1865, romanul lui Jules Vernes a anticipat una dintre marile cuceri ale omenirii: calatoria in spatiu.


1984 (George Orwell)


Actiunea cartii e plasata intr-un viitor distopic si prezinta viata unui intelectual sub opresiunea guvernului totalitarist al Oceaniei, un stat de top stalinist.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea