De prin lume adunate

#festivalul international de film transilvania (tiff) #tiff #festival de film #tiff bucuresti

TIFF poposeste la Bucuresti

Daca nu ai tu timp sa mergi la TIFF, vine el la tine! Sub acest gand debuteaza "TIFF Bucuresti", in fapt o selectie de titluri dintre cele mai apreciate in cadrul celei de-a 12-a editii a Festivalului International de Film Transilvania. Vino si tu in perioada 11-17 iunie la "Grand Cinema Digiplex" din Baneasa Shopping City, pentru a urmari aceste pelicule interesante.


Blancanieves

Pelicula a castigat zece premii "Goya" (echivalentul spaniol pentru premiile "Gopo") si a reprezentat propunerea Spaniei pentru Oscar la categoria "Cel mai bun film strain". Filmul este de fapt o reinterpretare a povestii "Alba ca Zapada", iar actiunea se petrece in Sevillia anilor '20.

Aici Carmen, fiica unui faimos toreador, traieste sub stapanirea mamei vitrege, Encarna. Ea reuseste sa scape si sa se alature unei trupe de pitici toreadori, insa este gasita pana la urma de Encarna.


Searching for Sugar Man

Documentarul "Searching for Sugar Man" spune povestea emotionanta a lui Sixto Rodriguez, un model pentru o intreaga generatie de muzicieni. Actiunea se petrece la sfarsitul anilor '60. Un cantaret este descoperit intr-un bar din Detroit de doi producatori faimosi.

Ei inregistreaza un album, insa acesta nu are succes in SUA, iar cantaretul dispare in anonimat. Dar o copie piratata ajunge in Africa de Sud, iar Sugar Man devine un fenomen. Doi fani sud-africani se hotarasc sa-l caute. "Searching for Sugar Man" a castigat Oscarul pentru "Cel mai bun documentar".


Prince Avalanche

Filmul spune povestea prieteniei dintre doi barbati care isi petrec vara la tara, vopsind marcaje. In acest peisaj izolat, situatiile conflictuale nu vor intarzia sa apara. "Prince Avalanche" a obtinut "Ursul de Argin" pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Berlin in acest an.


Chaising Ice

Apreciatul fotograf de mediu, James Balog, era pe vremuri sceptic in ceea ce priveste schimbarea climei. Dar programul sau Extreme Ice Survey il face sa descopere ca planeta noastra e in schimbare.

Aici, Balog utilizeaza camere revolutionare pentru a surprinde evolutia ghetarilor. Clipurile sale video extrem de frumoase, comprima anii in secunde si arata milenarii munti de gheata disparand intr-un ritm ingrijorator.

Sursa foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea