De prin lume adunate

#centru cultural #comedie #premiera mondiala #spectacol #cultura #teatru #edinburgh fringe

The box of cricks

Tanara companie londoneza The Grandees improvizeaza cu o fantezie debordanta in jurul ideilor miraculoase de salvare si de evadare din lumea reala, pe un scenariu original numit “The Box Of Cricks” in care raportul dintre imposibil si posibil devine hilar.
 
Un tanar surd si singur, Nicodimus,  sarbatoreste cu bunica lui de 100 de ani cea de-a 100-a aniversare, moment in care afla adevarata poveste a lui : este urmasul la tron al unei populatii care a ramas fara rege, cricksii, iar misiunea lui este sa recupereze cheia cutiei care poate duce la intrarea in dimensiunea cricksilor.

In lumea cricksilor naivul Nicodimus, pornit in cautarea faimoasei chei , se indragosteste, trece prin probe initiatice clasice insa propuse de personaje absurde, castiga cheia care reprezenta tinta misiunii lui, insa in final e inselat, adoarme si este furat.

Reteta unui basm este inversata in puncte esentiale, facand din “The Box of Cricks” o fantezie comica de mare inventivitate, o imbinare originala intre povestile comice in traditia lui Carlo Gozzi si umorul sketchurilor  britanice.

Cei trei actori interpreteaza fiecare mai  multe personaje, prostesti, arogante sau grosolane, ale caror aparitii sunt savuroase.  In productia celor de la Grandees se simte o ingenuitate speciala, si un umor de calitate. Firul actiunii este  presarat cu lazzi-uri ,mici momente comice ale fiecarui personaj, care aduc varietate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea