De prin lume adunate

#la scena #fabrica #clubul taranului roman #100 crossroads #club a #laptaria lui enache #green hours #club #spectacol #piesa #teatru

Teatrul se muta in cluburi

Teatrul s-a mutat din cladirile mari si impunatoare in cluburile de la subsol, unde atmosfera este mult mai relaxata. Piesele de teatru sunt si ele mai alerte, mai interactive si prind foarte bine la publicul tanar. Teatrul de club este un concept destul de nou in Romania, insa foarte multe localuri l-au adoptat. Pe langa vizionarea unei pise de teatru de calitate, te poti intalni cu prietenii si poti sta relaxat la un pahar de bautura.

Green Hours

Clubul Green Hours s-a infiintat in 1994, ca un club unde se canta muzica de jazz. Green Hours era clubul de referinta al celor care vroiau sa asculte jazz. Pe langa concertele saptamanale de jazz, la Green Hours au loc si piese de teatru. Clubul se poate lauda ca a fost printre primele localuri din Romania care au promovat conceptul de teatru independent. Green Hours se mai poate mandri si cu organizarea primului festival de Teatru Independent.

De-a lungul timpului, la Green Hours si-au lasat amprenta numerosi actori ai scenei romanesti: Marius Manole, Maria Buza, Tania Popa sau Dorina Chiriac. Piesele jucate aici au intrat practic in galeria "clasicilor". Sta sa ploua, Fir'mituri sau Flori, fete, filme sau baieti sunt doar cateva dintre piesele consacrate de la Green, care te vor binedispune de fiecare data.

Spectacolele de teatru au loc in zilele de luni, miercuri si uneori si in week-end, iar pretul unui bilet este de 10 lei. Clubul Green Hours se afla pe Calea Victoriei, la numarul 120, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 0788.452.485.

La Scena

Clubul La Scena este situat la intersectia Calarasilor cu strada Mantuleasa. Este un loc care pastreaza inca farmecul Bucurestiului interbelic si atmosfera de vechi conac boieresc. Acest spatiu ofera teatru, scenografie si o bucatarie interesanta cu un meniu ce cuprinde preparate denumite dupa spectacolele jucate aici de-a lungul timpului. Preparatele din peste, spaghetele si salatele au nume interesante: "Eu, tu si Costica", "Ziua in care nu s-a intamplat nimic" sau "Stiu sa astept si totusi astept".

Aici au loc productii de teatru, arta plastica, fotografie, concerte, dans, stand-up comedy si alte forme artistice de avangarda. Clubul La Scena se poate mandri cu faptul ca actori mari precum Valeria Seciu, Victor Rebengiuc sau Claudiu Bleont au acceptat propunerea de a juca teatru intr-un spatiu neconventional. La Scena aduce in peisajul cultural bucurestean productii profesioniste, iar spatiul din pod a fost transformat intr-o scena autentica unde sunt prezentate productii independente reprezentative.

Aici arta se consuma la inaltime, in pod, iar Teatrul Arca vrea ca piesele sale sa fie cat mai bune. Clubul La Scena este un loc special, unde teatrul respira prin toti porii. Printre piesele pe care le poti vedea aici se numara: Niste dintr-astia, 5 acte de dragoste, Teatru sport, Intoarcerea de acasa, Iubiri inaccesibile, Girl gone, Flirt, Absolut Love, Hipioti si bolsevici, Contraste sau Un cuplu ciudat. Pretul unui bilet este de 15 - 20 de lei. Clubul se gaseste pe Calea Calarasilor la numarul 55.

Club A

"Club A si devii altcineva". Acesta este motto-ul clubului inca din anul 1969, data la care s-a infiintat. Noi nu garantam ca te vei schimba in mod miraculos, insa stim sigur ca aici ai parte de sapte zile din sapte de petreceri "aglomerate", bere si distractie multa. Pe langa petreceri, la Club A se organizeaza si diverse intruniri culturale, lansari de carte, concerte, piese de teatru si spectacole de stand-up comedy.

Si Club A a fost unul dintre primele cluburi din Bucuresti care a initiat desfasurarea de spectacole de teatru in club, la subsol. Artisti consacrati sau tineri incepatori au pasit pragului clubului si au adus o nota culturala celui mai longeviv club din Bucuresti. Clubul se afla in centrul istoric al Bucurestiul, pe strada Blanari.

Club Fabrica

Clubul Fabrica a fost deschis intr-o veche fabrica de ciorapi. Intai cunoscut sub numele de Test Point, Fabrica si-a schimbat infatisarea. Evenimentele organizate aici sunt dintre cele mai diverse: petreceri, concerte, lansari, spectacole de stand-up comedy si piese de teatru. Inainte de a te decide sa mergi la un astfel de spectacol este bine sa iti faci rezervare la numarul de telefon 021 335 03 23. Intrarea este de 15 lei. Clubul Fabrica se gaseste in zona Unirii, pe strada 11 iunie, la numarul 50.

Clubul Taranului Roman

Urmand modelul altor muzee mari din occident, Muzeul Taranului Roman este unul dintre cele mai active din Bucuresti. In componenta sa vei gasi si o galerie de arta, o librarie, un club si o terasa, care functioneaza chiar pe perioada de iarna. Clubul si terasa deschise in incinta muzeului sunt spatii care organizeaza evenimente cat mai diverse. Fie ca este vorba de o expozitie, de un concert, de o lansare de carte , proiectii de filme, piese de teatru sau cursuri de tango, programul clubului este extrem de incarcat si impaca o varietate de gusturi.

Clubul Taranului Roman se afla in incinta Muzeului Taranului Roman, pe bulevardul Kiseleff, la numarul 3, insa intrarea se face pe strada Monetariei. Clubul este deschis aproape non-stop, iar daca vrei sa iti rezervi o masa poti suna la numarul de telefon 021.310.80.48.

Laptaria lui Enache

Cine nu a auzit de Laptaria lui Enache?! Ca si Club A este unul dintre cele mai cunoscute si populate localuri din Bucuresti. Locul de intalnire al studentilor, scriitorilor, jurnalistilor, artistilor si chiar al politicienilor, Laptaria lui Enache este un simbol al capitalei. De-a lungul timpului, Laptaria si-a pastrat stilul si aici au avut loc tot felul de evenimente culturale: lansari de carte, concerte si piese de teatru.

Un spectacol de teatru, Scaunele, Dragostea dureaza trei ani sau Hell sunt doar cateva dintre piesele pe care le poti vedea si acum la Laptaria lui Enache. Laptaria lui Enache se afla la etajul patru al Teatrului National din Bucuresti.

100 Crossroads

Clubul 100 Crossroads este un club nou intrat in peisajul cultural al Bucurestiului care a atras teatrul in subsol. Pe langa numeroasele concerte care au loc saptamanal aici, clubul propune si cateva piese de teatru. Monoloagele vaginului sau Ostinato sunt doar doua dintre piesele pe care le poti vedea aici.

Biletul de intrare este 10 lei si iti va asigura o seara placuta, petrecuta in compania prietenilor, a teatrului de calitate si a muzicii bune. Clubul se afla pe Calea Mosilor, la numarul 100, iar rezervari se pot face la numerele de telefon 0745 250 339 si 0734 662 579.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea