De prin lume adunate

#piesa #spectacol #teatrul masca #teatru

Teatrul Masca, premiat pentru “O noapte furtunoasa” in limba romani

Agentia Nationala pentru Romi organizeaza luni, 13 decembrie, ora 19.00, la Teatrul National de Opereta Ion Dacian , la cea de-a IV-a editie a Galei de Excelenta a Romilor.

Editia din acest an pune accent pe importanta acceptarii reciproce scotand in evidenta performantele rezultate din conlucrarea romilor cu romanii, dar si importanta pastrarii si promovarii identitatii etniei.

Evenimentul va avea doua coordonate: decernarea premiilor de excelenta si vizionarea piesei de teatru “O noapte furtunoasa” in limba romani, piesa de teatru care a avut premiera in aceasta toamna pe scena Teatrului Masca.

Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca se numara printre laureatii acestei editii a galei de premiere pentru sustinerea proiectului initiat de Asociatia Culturala Amphitheatrrom de traducere a operei lui Caragiale in limba romani si pentru mesajul constant antidiscriminare pe care il transmite prin sustinerea actorilor romi.

In cadrul evenimentului se vor mai premia personalitatile rome care promoveaza cultura si valorile autentice ale etniei, dar si romani care au contribuit la imbunatatirea imaginii romilor: Connect-R si echipa sa de dansatori, producatorii emisiunii “Satra”, emisiunea “Dansez pentru tine”, serialul “Mostenirea”.

Vor fi aduse in atentia publicului si o serie de institutii care au contribuit la imbunatatirea imaginii romilor si la combaterea discriminarii etniei: Departamentul de Relatii Interetnice pentru Promovarea Traditiilor si Culturii pe teritoriul Romaniei al Guvernului Romaniei si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii , dar si copii romi si romani care s-au facut remarcati prin performante deosebite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea