De prin lume adunate

#unde iesim #teatru #activitati copii #teatru copii

Teatre pentru copii in Romania

Copiii nostri au nevoie de mijloace adecvate de distractie, unul dintre dintre ele fiind teatrele de profil. Teatrul de copii ii familiarizeaza pe cei mici cu povestile pe care, din lipsa de timp, unii parinti nu mai apuca sa le citeasca seara, inainte de culcare. Iata cateva teatre de copii amplasate in cele mai importante orase din Romania.


Teatre pentru copii in Bucuresti

Capitala se remarca prin trei mari teatre pe care, la randul nostru, poate le-am frecventat in copilarie.

Primul de pe lista noastra este Teatrul "Ion Creanga", o institutie infiintata in primavara anului 1965. Spectacolul cu care si-a inceput activitatea teatrul din Piata Lahovari a fost "Harap Alb", in regia regretatului Ion Lucian.

In acest moment, teatrul isi desfasoara activitatea in Sala Rapsodia din str. Lipscani, nr 53. Preturile biletelor sunt pentru toate buzunarele. Tarifele pornesc de la 7,43 lei (grupuri organizate) si pot ajunge la 14,84 lei.

Un alt teatru bucurestean care ii asteapta pe cei mici este Teatrul de Animatie Tandarica, care-si desfasoara activitatea in doua sali: Sala Lahovari si Anima Studio (ambele situate in str. Eremia Grigorescu, nr. 24). Biletele au preturi cuprinse intre 8 si 12,5 lei.

Ultima oferta bucuresteana in materie de teatre pentru copii este Teatrul pentru copii si tineret Excelsior, cu sediul in str. Academiei, nr. 28, sector 1. In cazul acestui teatru, exista o singura categorie de bilete (10,80 lei).


Teatre de copii in alte orase importante

La Brasov, povestile copilariei se aud si se vad la Teatrul Arlechino din str. Apollonia Hirscher, nr. 10. Cel mai ieftin bilet costa 4 lei.

Teatrul pentru copii si tineret Constanta ii asteapta pe cei mici cu spectacole de marionete, precum si cu proiecte care presupun pantomima, muzica si dans. Sediul institutiei se afla in str. Aristide Karatzali, nr. 16.

Si copiii timisoreni au parte de teatre speciale: Teatrul pentru copii si tineret Merlin (Bd. Regele Carol I, nr.3) si Art Club Iulia (Bd. 16 Decembrie 1989, nr.6).

Nu putem uita nici nici Iasiul, capitala culturala a Moldovei. Aici micutii pot facem cunostinta cu lumea de basm a povestilor la Teatrul pentru copii si tineret Luceafarul (str. Grigore Ureche, nr. 5).

Sursa foto: urbankid.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea