De prin lume adunate

#targuri #produse traditionale #handmade #bijuterii #bere #toamna

Targuri la inceput de octombrie

Inceputul lunii octombrie vine in Bucuresti cu cateva targuri. La Muzeul Taranului Roman mestesugarii si taranii din toate colturile tarii vor veni cu bunatati traditionale. Vei gasi zacusca, paine coapta pe test, gogosi, bijuterie contemporana din tara.
 

Sarbatoarea recoltei la Zone Arena

 

In perioada 1 - 17 octombrie, la Zone Arena are loc sarbatoarea recoltei. Evenimentul este o combinatie intre un festival de bere si traditionala sarbatoare a recoltei. In cadrul festivalului vor avea loc piete cu produse agroalimentare si produse traditionale romanesti. Vor avea loc si spectacole de muzica populara si pop.

 

Targul care rupe gura targului

 

In primele zile din "brumar cel mititel", gurmanzii, impatimtii bucatelor traditionale, iubitorii de muzica populara si de folclor sunt asteptati la Muzeul Taranului Roman. Printre bunatatile cu care targovetii va asteapta la targ se numara purceii la protap, smantana facuta in casa, untul batut, zacusca de vinete, mustul pasteurizat, pastrama de berbecut, colacul secuiesc copt pe jar, branza de capra cu diferite arome, pricomigdalele, cascavalul afumat cu chimen, prajiturile unguresti, fondantele, afinele uscate, rulourile cu ciocolata si vanilie, bomboanele cu martipan.

La festinul lui Brumarel vei mai gasi cascavaluri, tuica, palinca, tochitura moldoveneasca, dobrogene, sarmalute, gratare, vinuri, paine in cuptor, cozonaci, gogosi, papanasi cu magiun de Topoloveni, kurtos, prajituri de casa, sucuri naturale, halvita sau turta dulce. La targ vei gasi si carpete oltenesti, icoane pictate manual, laite sculptate si alte minuni mestesugaresti create de mana omului. La targ vor veni si cateva ansambluri folclorice, care vor incinge atmosfera cu dansuri si voie buna.

 

Targ de bijuterie contemporana

 

In acest weekend, are loc la Sala Dalles targul de bijuterie contemporana romaneasca. 40 de designeri expun noile idei impreuna cu povestile unor piese care doresc sa va impodobeasca in cea mai frumoasa lumina de toamna. In cele doua zile de targ vei putea sa probezi si sa achizitionezi bijuteriile care ti se potrivesc cel mai bine. La targ vei gasi creatii ale unor artisti precum AgatArt, Biba Bijoux, Buy Hand, Fake a Dream, Harem 6, Lady Magpie sau Agnes Lukacs. Evenimentul se desfasoara in zilele de sambata si duminica, intre orele 11.00 – 20.00. Intrarea la eveniment este 10 lei.

 

Targ cu produse handmade la Palatul Sutu

 

Targul I Love Handmade se desfasoara in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti, vis-a-vis de Universitate si Teatrul National. Aici vei gasi cercei si margele lucrate din lut, lemn sau pasta fimo, tricouri pictate, hamace sau obiecte decorative. Asa ca fie ca vrei sa sarbatoresti inceperea anului universitar sau pur si simplu intrarea in drepturi a toamnei, pe 2 si 3 octombrie esti asteptat in centrul Bucurestiului, la Muzeul Municipiului Bucuresti pentru o sesiune de shopping.

 

Targul Anticarilor din Parcul Obor

 

Pe locul vechiului Targ al Mosilor din Bucuresti se va organiza, intre 1 si 3 octombrie, Targulu Anticarilor. Anticarii romani isi vor da intalnire in fata si in incinta Primariei Sectorului 2, pentru a dovedi ca obiectele de valoare si de calitate razbat trecerii timpului si oricaror probleme financiare. Timp de 3 zile, iubitorii de antichitati vor putea vizita cele aproximativ 100 de corturi amenajate pe aleile Parcului Obor si alte 10 standuri din incinta Primariei.

 

Festivalul Toamnei la mall

 

Fie ca doriti branza, sunca afumata, miere, paine taraneasca, oale de lut, gemuri, siropuri, placinta sau cosmetice bio si produse alimentare bio, pe toate le veti avea in acest weekend in cele doua mall-uri bucurestene. Targurile au loc in Plaza Mall si Mall Vitan din Bucuresti.

 

festivalul berii la Afi Palace Cotroceni

 

Incepand de vineri, 1 octombrie, pana duminica, 3 octombrie, bucurestenii sunt asteptati la Festivalul Berii. O sarbatoare in stil nemtesc, Festivalul Berii va fi organizat in parcarea AFI Palace Cotroceni.

Astfel, timp de trei zile, parcarea mall-ului se va transforma intr-o imensa berarie unde iubitorii berii vor putea sa deguste din sortimentele puse la dispozitie de producatorii interni si internationali. La festival vei gasi atat bere romaneasca , cat si bere nemteasca. Berile vor insoti preparate din cultura culinara germana, dar si din cea romaneasca.

In fiecare dintre cele trei seri, incepand cu ora 19:00, vor avea loc spectacole de percutie, pantomima si stand-up comedy, precum si concerte sustinute de trupele Asha, AG Weinberger si fanfara Karpaten Show. Cei care vor veni la Festival vor avea ocazia sa admire o expozitie de artizanat si obiecte handmade din ceramica si lemn, costume populare, tesaturi , articole din piele, covoare, instrumente muzicale, cergi si bijuterii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea