De prin lume adunate

#targ #suveniruri #cadouri #antichitati #produse traditionale #handmade

Targuri la final de saptamana in Bucuresti

Weekendul acesta aduce cateva targuri interesante. Antichitati, cadouri, produse traditionale romanesti si obiecte de mestesug sunt doar cateva dintre atractiile targurilor. Pentru gurmanzi, la Muzeul Taranului Roman are loc un targ cu bunatati culinare din toate colturile tarii.

 

 

Earth's Market la Muzeul Taranului Roman

 

In acest weekend, la Muzeul Taranului Roman are loc targul Earth's Market. La acest targ vei gasi legume de sezon, de la dovlecei, cartofi noi, salata, ceapa, telina, morcovi, pana la rosii, castraveti si porumb. Nu lipsesc nici fructele precum zmeura, capsuni, cirese sau caise.

Tot la targul taranului roman vei gasi lapte proaspat de capra, diverse tipuri de telemea si branza de capra. Branzeturile sunt realizate dupa retete vechi romanesti. Din Moldova vin si producatorii de mezeluri cu produse afumate, sunca presata, pastrama de pui, carnati cu busuioc, carnati de oaie picanti, pastrama in bait, salam de mistret si multe alte bunatati. De la o petrecere tipic romaneasca nu lipseste nici tuica. Aceasta este adusa de nea Florescu din Arges.

Asadar, daca ai nevoie de o pauza de relaxare, Targul Taranului Roman este recomandarea noastra. Targul este deschis in zilele de 10 si 11 iulie, intre orele 9.00 - 18.00.

 

Green Fair la Green Hours

 

In acest weekend, in gradina de vara de la Green Hours, are loc targul de creatie Green Fair. Green Fair este o expozitie cu vanzare de creatii handmade si o intalnire boema cu artistii plastici. Green Fair reuneste creatiile a peste 30 de artisti si promoveaza creativitatea, spiritul tanar si voluntariatul. Portile Green Fair sunt deschise sambata si duminica intre orele 10.00-19.00, iar intrarea este libera.

Toate creatiile sunt lucrate manual si in cea mai mare parte din materiale naturale. Hainute pentru copii, papusi din materiale textile, mic mobilier din lemn, accesorii vestimentare, gentute, obiecte de decor interior si bijuterii, sunt cateva din produsele pe care le vei gasi la targ. Atmosfera boema a gazdelor, muzica veche si bucuria expozantilor sunt doar cateva argumente pentru a petrece cateva momente la Green Fair.

 

Targ de antichitati pe Soseaua Kiseleff

 

Targul de Antichitati aduce investirea in lucrul de calitate si accesul usor la produsele culturale si lucrarile autentice. Varietatea de obiecte vechi pe care le vei gasi la acest targ saptamanal include antichitati veritabile precum editii de colectie, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colectii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri si placi de patefon si gramofon.

In cadrul fiecarei expozitii veti putea gasi peste 50 de colectionari din Brasov, Timisoara, Sf. Gheorghe, Buzau, Galati, Braila, Iasi si Bucuresti. Targul este deschis in perioada 9 - 11 iulie, intre orele 10.00 – 19.00, in alveola de pe Soseaua Kiseleff. Accesul publicului este liber.

 

Targ de mesteri populari pe Lipscani

 

Artizanatul romanesc ocupa un loc important in cultura poporului nostru. La targurile de mesteri populari, obiceiurile populare sunt valorificate prin expunerea creatiilor artistice. Acestea sunt realizate cu multa maiestrie si daruire de mesteri din toata tara. Traditia este dusa mai departe prin prezenta a zeci de mestesugari care creeaza adevarate spatii culturale vii.

In cadrul fiecarei expozitii vei putea gasi peste 50 de mesteri populari, Acestia isi vor demonstra veleitatile in prelucrarea lemnului, sticlei sau panzei. La targ vei gasi si mesteri iconari si olari. Targul are loc in perioada 9 – 11 iulie, pe Strada Lipscani, intre orele 10.00 - 19.00. Accesul publicului este liber.

 

Targ de suveniruri in Parcul Herastrau

 

In acest weekend, in Parcul Herastrau are loc un targ de cadouri. In cadrul targului vei putea gasi bijuterii, lumanari si sapunuri parfumate, artizanat, accesorii handmade, dar si cadouri personalizate. Chiar daca nu este nicio sarbatoare, le poti darui celor dragi un cadou care sa simbolizeze aprecierea sau afectiunea pe care le-o porti. Targul are loc in Parcul Herastrau, intre ore 10.00 - 19.00. Accesul publicului este gratuit.

Sursa foto : muzeultaranuluiroman.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea