De prin lume adunate

#unde iesim #targ #targuri #produse traditionale #artizanat #handmade #cadouri

Targuri la final de mai in Bucuresti

Sfarsitul lunii mai se anunta incarcat cu multe targuri si evenimente pentru publicul larg. Si pentru ca Ziua Copilului este aproape, organizatorii au pregatit si cateva targuri speciale pentru cei mici. De la targuri nu lipsesc produse traditionale romanesti, obiectele handmade sau vintage si cartile de colectie.

 

Targul pentru O Viata Sanatoasa

 

In perioada 28 - 30 mai, la Muzeul Municipiului Bucuresti are loc Targul pentru o viata sanatoasa. In acest week-end, bucurestenii vor descoperi in curtea muzeului produse traditionale romanesti, de la legume, fructe, miere, magiun, branza, produse din carne, ulei, paine, ciocolata, ceaiuri, covrigi, turta dulce, cozonac, colac secuiesc original, vin, palinca, tuica, suc natural de mere, pana la prajituri si multe altele) O alta atractie a targului este halvita din miere de salcam. O noutate a targului este painea de casa, facuta pe vatra, numai buna de pus pe masa. La targ vei gasi si uleiuri presate la rece facute din germeni de grau si de porumb si uleiurile de catina.

Nu vor lipsi gratarele cu mici, peste si carne, toate ecologice, sarmalele, placinte moldovenestile si prajiturile de casa. Tuica din prune din Moraresti Arges si vinurile de la Valea Calugareasca, intr-o variata gama de produse, sunt alte elemente de atractie. De asemenea, iubitorii de produse apicole sunt invitati sa deguste unul dintre rarele sortimente regasite la targ: miere de castane, miere de lavanda, miere de afine, miere de rapita, miere de zmeura, miere cu migdale sau cu nuci, energizant natural din ingrediente apicole cu polen si nuca, propolis si multe altele.

Si pentru ca deja arde soarele, trebuie sa avem grija de tenul nostru si de corpul nostru si de aceea expozantii pun la dispozitia vizitatorilor o gama variata de cosmetice eco si bio, din cele mai variate regiuni si cu cele mai variate continuturi. La targ vei gasi si cadouri, produse handmade si bijuterii. Targul este deschis de vineri pana duminica, intre orele 08.00 - 20.00.

 

Targ de cadouri pentru copii

 

Si pentru ca ne apropiem de Ziua Copilului, din Bucuresti nu lipseste targul de cadouri pentru copii. Pe soseaua Kiseleff, copiii vor descoperi alaturi de parinti sute de jucarii, jocuri, haine, carti, reviste si multe alte articole pentru cei mici. Tot la acest targ, parintii vor gasi si lumanari si sapunuri parfumate, bijuterii, accesorii handmade, decoratiuni, CD-uri, dar si cadouri personalizate.

Parcul Kiseleff se va transforma de vineri in Bucuria Copiilor, un spatiu de poveste cu animatori, ateliere de olarit, jocuri si cadouri pentru cei mici. Copiii isi vor putea folosi inventivitatea si dibacia in cadrul workshop-ului cu tematica eco unde vor asambla din peturi o mascota amuzanta. Targul va fi deschis vizitatorilor pana duminica seara la ora 21:00.

 

Targ de antichitati

 

In acest weekend, pe strada Arthur Verona are loc un targ de antichitati. Laavest targ vei gasi antichitati veritabile, editii de colectie, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colectii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri si placi de patefon si gramofon. Colectionarii de antichitati vin din zone precum Brasov, Timisoara, Sfantul Gheorghe, Buzau, Galati, Braila, Iasi si Bucuresti. Targul este deschis de vineri pana sambata, intre orele 10.00 - 19.00.

 

Targuri cu produse traditionale in piete

 

Daca ai pofta de branza de burduf in coaja de brad, muschiulet de porc afumat, jambon traditional, carnati si pastrama de oaie, magiun, ciocolata de casa si kurtos-kolacsi, atunci trebuie sa dai o fuga pana la targurile cu produse traditionale care se deschid in acest weekend in Piata Aurel Vlaicu si in Piata 1 Mai. La aceste targuri vor veni producatori din toate colturile tarii, care aduc cu ei produse 100% traditionale si naturale.

 

Targ pentru pici la Carturesti

 

Si la libraria Carturesti are lo in aceasta perioada un targ dedicat celor mici. Targul se desfasoara pana pe 1 iunie in Mansarda Verona si in librariile Carturesti din tara. Pe rafturile librariei vei gasi carti pentru vacanta de vara, jucarii, dulciuri bio si o expozitie cu vanzare de obiecte handmade pentru copii. Tot aici au loc si diverse ateliere de gatit, modelaj in lut, pictura, desen si seri de lectura pentru cei mici.

 

Targ de haine, accesorii, jucarii urbane

 

In zilele de 29 si 30 mai, in clubul Tago Mago are loc un targ handmade unde vei gasi haine, accesorii si jucarii urbane, semnate de designeri tineri precum Skinny Bunny, Noko, Honibonies, Choose a Concept sau Radha. Organizatorii ne asigura ca pe langa haine si accesorii vei mai gasi si multe alte  lucruri care te-ar putea tenta. Muzica si limonada sunt din partea casei. Clubul Tago Mago se afla pe Strada Sperantei, la numarul 21.

 

Green Fair la Green Hours

 

In acest weekend, de sambata pana duminica, in gradina de vara de la bijuterii unicat: cercei, bratari, inele si coliere. Targul este deschis intre orele 10.00 - 19.00.

 

Targ Alternativ de Carte

 

In perioada 28 - 30 mai, Uniunea Scriitorilor din Romania organizeaza targul alternativ de carte. In cele trei zile de tirg, vor fi in fata publicului peste 30 de scriitori, printre care Ioan Pop, Daniel Banulescu, Lucian Vasilescu, Nora Iuga, Ioana Nicolaie, Gabriel Chifu, Mihail Vakulovski, Doina Ioanid, Dan Sociu, Horia Garbea, Marin Malaicu-Hondrari, Augustin Cupsa, Andreea Rasuceanu, Razvan Tupa, Ion Zubascu, Mihail Galatanu, Doina Rusti, Cosmin Perta, Stoian G. Bogdan, Moni Stanila, Serban Axinte, dar si Gellu Naum, Nichita Stanescu sau Cristian Popescu, acestia din urma surprinsi in materialele audio-video.

Targul Alternativ de Carte este un cinema literar, un studio de carte si un salon pentru lecturi si lansari, care imbina caracteristicile unui targ clasic cu cele ale unui festival multimedia. La Targul Alternativ de Carte vor avea loc lansari de carte, retrolansari (lansari filmate), lecturi live, lecturi video, rezentari de edituri si grupari literare, documentare si mini-interviuri, mini-standuri de carte si o xpozitie de fotografie cu si despre scriitori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea