De prin lume adunate

#timp liber #targuri #evenimente #evenimente bucuresti

Targuri de weekend in Bucuresti

In ultimul weekend de septembrie, in Bucuresti au loc cateva targuri unde vei gasi produse traditionale, obiecte handmade si numeroase bunatati. In plus, ai parte si de muzica si ateliere de creativitate.

Targ cu produse traditionale in parcul Alexandru Ioan Cuza

Timp de trei zile, in perioada 28 - 30 septembrie, in parcul Alexandru Ioan Cuza din capitala se vor aduna zeci de producatori autohtoni care isi vor prezenta delicioasele preparate traditionale in cadrul targului "Zilele Recoltei".

Vizitatorii vor putea cumpara, direct de la producatori, branza de capra, pastrama de oaie, carnatii de plescoi, miere de albine, dulceturi si siropuri naturale, paine de casa, magiunul de Topoloveni, placintele intinse de Turnu, scovergile ardelenesti si nu numai. Pe langa produsele traditionale, vizitatorii se vor putea aproviziona cu legume si fructe romanesti.

Vizitatorii sunt asteptati, de luni pana vineri, intre orele 10.00 - 22.00, la o portie de sarmale maramuresene si un pahar de must. Sambata, incepand cu orele 11.00 si 18.00, toate bucatele vor fi asezonate de muzica ansamblului folcloric "Ciuleandra din Topoloveni".

Targ de Paine in Parcul National

Cea de-a XII-a editie a Targului de Paine, gazduit in fiecare toamna in Parcul National, se va desfasura in acest sfarsit de saptamana, in perioada 28 - 30 septembrie. Bucurestenii vor putea gusta paine traditionala facuta pe vatra sau la test, placinte, papanasi, cozonaci, turte, bulz si multe altele. Fiecare zi a festivalului va fi imbogatita de spectacole folclorice, la care va participa si interpreta Maria Ciobanu.

Scopul targului e de a induce atmosfera de toamna bogata a unui sat si a unui targ traditional romanesc: cu gospodari din toate zonele tarii veniti in straie specifice, ateliere si expozitii de mestesuguri, mici gospodarii satesti, prezentarea retetelor vechi de sute de ani, obiceiuri. Targul poate fi vizitat in intervalul orar 10.00 - 18.00.

Piata Taraneasca la Muzeul Taranului Roman

In acest weekend, esti asteptat la targul de toamna in loc cu dichis, in curtea interioara a Muzeului National al taranului Roman. De vineri pana duminica, de dimineata pana seara tarziu, gasesti de toate si pentru toate gusturile: mustarie si gratare, bunataturi la ceaun, branzeturi si delicatese din carne, cozonaci si placinte, dulceturi si zacusti, miere, ceaiuri si plante aromate de gradina, ca la o piata taraneasca autentica.

Pentru cunoscatori si colectionari sunt antichitati taranesti si mobilier, in curtea interioara, iar pe aleea Samurcas, cu intrare din soseaua Kiseleff, din nou negustori si anticari. La targ voi avea loc si ateliere de creativitate, unde vei invata sa realizezi bijuterii, icoane, impletituri, ii, ceramica, vestimentatie, casete pictate si decoratiuni interioare, ceramica si sticlarie.

Targul mintilor deschise "V for Verde"

Duminica, 30 septembrie, prima editie a targului "V for Verde" transforma Villa Barrio in cel mai verde-aprins loc din Bucuresti. Targul mintilor deschise este manifestul oamenilor care stiu sa se bucure de viata in ciuda orasului gri, termenelor limita si a traficului.

"V for Verde" este targul care te vrea vesel, activ si alert. Ateliere de gatit, retete raw vegane, degustari si vanzare de bunatati bio, intalniri cu designeri romani de haine si accesorii, demonstratii de pictura si un concurs de frumusete pentru biciclete, toate acestea se intampla intr-un singur loc pentru ca tu sa te bucuri de o viata frumoasa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea