De prin lume adunate

#martisor #targuri #targul martisorului #targ de martisor #targuri martisoare

Targuri de Martisor in Bucuresti

Traditia spune ca purtatorul martisorului este ferit de rele si de boala si-i mergea bine tot anul. Are chiar si efect de pastrare a frumusetii, caci fetele din Muntenia care-si leaga amuleta la gat sau la mana au obrajii rumeni si pielea alba si frumoasa tot anul.

In prezent, fie ca este purtat la mana, la gat ori pe reverul hainei, martisorul ramane un dar apreciat si primit cu bucurie de toate doamnele si domnisoarele.

Targul Martisorului la Palatul Copiilor

In perioada 24 februarie - 1 martie, la Palatul Copiilor are loc un . La targ vei gasi martisoare si idei de cadouri, cani, pahare, rame foto, magneti, felicitari si o gama variata de produse unicat. Totodata, vei gasi si o gama de cadouri cu mesaje personalizate adresate celor dragi, care te vor ajuta sa iti exprimati sentimentele cu ajutorul cuvintelor alese si a citatelor celebre.

La targ vei mai gasi si bijuterii din aur, argint, Murano, perle de cultura, pietre Swarovski, pietre pretioase, cosmetice, produse handmade, obiecte realizate de artisti plastici si populari. Atmosfera este intregita de martisoarele gastronomice reprezentate de produse traditionale, produse de confiserie, si multe alte delicatese. Intrarea la targ este libera.

Targul Martisorului la Muzeul Taranului Roman

In perioada 24 - 29 februarie, la Muzeul Taranului Roman are loc targul de martisoare. Peste 200 de mesteri tarani, artisti plastici si studenti te asteapta sa targuiesti martisoare traditionale, martisoare de criza si suprarealiste, vintage si recycle, mesterite din lut, textile, lana, hartie sau fetru.

Fie ca le vei lua pentru a le purta, fie ca le vei darui, fie ca iti vor aduce noroc sau ca te vor feri de rele, vei avea de unde alege. Nu vor lipsi nici martisoarele gastronomice: turta dulce, dulceturi, zacusca, gem de prune, kurtos kalacs, prajiturele de Alexandria si de Baia Mare, suc de mere de Malancrav, miere si alte bunatati. Pretul de intrare este de 6 lei integral si 3 lei redus.

Geo Expo Martisor la Muzeul de Geologie

Muzeul National de Geologie reinventeaza martisorul in perioada 24 februarie - 4 martie. Timp de 10 zile, intre orele 10.00 si 18.00, siruri din rubin si cuart in nuante spectaculoase de rosu si alb se impletesc si vestesc primavara.

Cristale brute sau slefuite, bijuterii, obiecte de decor din ametist, citrin, turmalina sau beril devin martisoare de apreciat. In ziua de 1 martie doamnele, domnisoarele si copiii beneficiaza de intrare gratuita. In celelalte zile, pretul de intrare este de 4 lei.

de Martisor

In zilele de 26 si 27 februarie, la Palatul Sutu, are loc targul handmade de Martisor. Aici vei gsi numeroase cadouri si accesorii handmade, care se pot transforma in martisoare potrivite pentru doamne si domnisoare. La targ vei gasi cercei si margele lucrate din lut, lemn sau pasta fimo si multe alte obiecte decorative .

De Martisor la Muzeul Satului

Dupa , la Muzeul Satului, a sosit vremea martisorului, vestitor al primaverii, pe care Muzeul Satului vi-l ofera cu drag in perioada 20 februarie - 8 martie. Martisoarele vor putea fi achizitionate de la artistii plastici si mesterii care vor fi in Muzeul Satului, de luni pana duminica, intre orele 10.00 - 16.00.

La Muzeul Satului vei putea admira si achizitiona martisoarele unice, vesele, colorate care vestesc firav venirea primaverii. Biletul intrare este de 6 lei pentru adulti si 3 lei pentru elevi, studenti si pensionari.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea