De prin lume adunate

#targ #carte #poezie

Targul National al Cartii de Poezie

Muzeul National al Literaturii Romane in colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Romania va invita la primul mare eveniment dedicat exclusiv poeziei din Romania, sub sloganul: Tu Nu Citesti Poezie?, Targul National al Cartii de Poezie. Targul de poezie are loc in perioada 2 - 5 iunie.

Targul National al Cartii depoezie este o initiativa culturala care isi propune sa reintroduca in spatiul public conceptul poeziei contemporane vizibile si interactive. In cele patru zile ale targului, poezia, cartea de poezie, poetii si revistele de cultura care publicapoezievor fi protagonisti ai unui eveniment inedit in spatiul romanesc post-decembrist care pune la loc de cinste creatia poetica, marca identitara a oricarui spatiu cultural veritabil.

Totul va avea forma unui targ de carte , un loc unde cele mai importante edituri de poezie din intreaga tara isi vor pune la dispozitia cititorilor cele mai noi aparitii. De asemenea, vor avea loc numeroase alte evenimente dedicate poeziei.

La targul de poezie vor exista 20 de standuri ale editurilor si revistelor care publica poezie, amplasate in curtea si in holul Uniunii Scriitorilor din Romania, trei seri speciale de lecturi poetice cu poeti contemporani reprezentativi, o masa rotunda 20 de ani de la disparitia Cenaclului Universitas si 2 colocvii in Rotonda Muzeului National al Literaturii Romane, maratonul de Poezie si Jazz, la Sala Mare a Teatrul National de Opereta , lecturi, lansari, dezbateri, propuse si organizate de catre editurile si revistele participante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea