De prin lume adunate

#targ #poezie #muzeu

Targ de poezie in Bucuresti

In perioada 21 – 23 octombrie, la institutul cultural francez are loc Targul de Poezie . Evenimentul cuprinde degustari literare, lecturi, expozitii, ateliere si vanzare de carte de poezie.

Targul de carte de poezie se desfasoara la institutul francez si la libraria franceza carturesti. Performance-urile, intalinirile cu poeti romani si invitati straini, lecturile, expozitiile si ateliere vor avea loc la muzeul literaturii romane si Centrul National al Dansului.

Inaugurarea targului are loc joi, de la ora 19, la libraria Carturesti de la Institutul Francez, in cadrul Degustarilor Literare cu Matei Martin. Impreuna cu poetul sonor Anne James Chaton si Laurent Jarfer, meniul propuse de Matei Marti este copios: o panorama a poeziei contemporane in Franta, Romania si Europa si o dezbatere deschisa despre traducerea in poezie.

In a doua zi a targului, pe 22 octombrie, Muzeul National al Literaturii Romane va inaugura, la ora 14.00, expozitia 'Nobletea scriiturii feminine". Evenimentul este dedicat poetelor romane care s-au exprimat in limba franceza.

 

Noaptea alba a poetilor pe ritmuri de jazz

 

De la ora 18.00, la Institutul Francez, poeta Svetlana Carstean va anima primul sau atelier de poezie , "Cercul poetilor aparuti". Tema atelierul va fi "Cine editeaza? Cine promoveaza?" si vor participa editori de poezie cunoscuti. Atelierul va fi urmat de o lectura a poetului Sorin Ghergut, care va prezenta si noua lui carte, "Orice".

De la ora 21.00 incepe Noaptea Alba a Poetilor. In cadrul evenimentului Ion Muresan, Alexandru Musina, Simona Popescu, Lucian Vasilescu, Ioan Es. Pop, Angela Marinescu, Floarea Tutuianu, Gabriel Chifu, Marin Malaicu Hondrari, Beatrice Popescu, Cosmin Perta, Liviu Ioan Stoiciu, Mihail Galatanu, Paul Aretzu, Serban Axinte, Mircea Barsila si Marian Draghici isi vor preda stafeta intr-un sir bilingv de lectura, punctat de improvizatiile lui Mircea Tiberian.

Pe 23 octombrie, la Institutul Francez, vor fi organizate ateliere de poezie pentru copii. De la ora 17.00, la Muzeul Literaturii Romane se va tine o lectura orchestrata de Ioan Grosan, cu Ioan Es. Pop, Ion Muresan si Eugen Suciu, acompaniata de Mircea Tiberian si Nadia Trohin pe acorduri de jazz. De la ora 20.00, scriitorul Anne-James Chaton este invitat la Sambata sonora, la Centrul National al Dansului din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea