De prin lume adunate

#muzeu #muzeul tranului roman #targ #antichitati

Targ de Antichitati Taranesti la Muzeul Taranului

Muzeul Taranului propune Targul de Antichitati Taranesti la care vor participa aproximativ 40 de colectionari din toata tara cu obiecte vechi , de colectie.

Muzeul Taranului Roman a obisnuit publicul din Bucuresti cu o serie de targuri de mesteri, organizate la date fixe, legate de marile sarbatori crestine.

Targul doreste sa prezinte o imagine vie a ceea ce a insemnat gospodaria taraneasca in ansamblul ei si sa salveze obiectele de la uitare sau degradare si sa le reintroduca intr-un circuit al civilizatiei contemporane.

In cadrul targului vor fi expuse covoare, stergare, piese de costum popular, icoane pe lemn si pe sticla, cruci, pristolnice, ceramic, mobilier crestat, pictat, lazi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, donite, vase din lemn, putinei, cauce, furci de tors, fuse, roti de tors, vartelnite, clante, grile de fereastra, felinare, ceasuri, candelabre , piulite si rasnite de alama .

Un loc aparate il vor ocupa publicatiile socio-etnografice din perioada interbelica, bancnotele vechi pictate de Nicolae Grigorescu si timbrele cu subiecte etnografice.

Targul de Antichitati Taranesti este deschis sambata, 23 si duminica, 24 mai, intre orele 10:00 – 18:00. Pretul unui bilet este de 6 lei, integral si 2 lei, redus pentru elevi, studenti si pensionari.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul muzeului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea