De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #ateliere de creativitate #evenimente bucuresti #tabara de creatie

Tabara de creatie "Vara pe ulita" la Muzeul Satului

Tabara de creatie "Vara pe ulita" isi deschide portile intre 2 iulie si 12 august la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti". Atelierele sunt structurate in module a cate doua saptamani, respectiv 2-13 iulie, 16-27 iulie, 30 iulie-11 august.

Copiii vor putea invata, de la iscusiti mesteri populari, tainele olaritului, sculpturii in lemn, tesutului, cusutului, realizarii de masti populare, icoane pe lemn sau sticla, podoabe, impletituri, pictura naiva, papusi, ateliere de desen, pictura, foto, teatru de papusi, quilling (arta de a rula hartia).

Atelierele sunt destinate prescolarilor, elevilor dar si liceenilor, altfel spus celor cu varste intre 3 si 18 ani. Copiii intre 3 si 9 ani au nevoie de insotitori. Tabara de creatie se adreseaza anul acesta si parintilor si bunicilor, fiind creata si o grupa de seniori, intre 19 si 65 de ani.

Inscrierile se desfasoara la Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti". Taxa de participare este de 200 de lei pentru fiecare participant si modul, iar pentru insotitori este de 10 lei/participant/modul.

Ce invata copiii la Tabara de creatie

Tabara de creatie "Vara pe ulita" este un program desfasurat pe o perioada de 6 saptamani, avand ca obiectiv initierea copiilor, tinerilor si seniorilor din capitala in domeniul mestesugurilor traditionale. Programul mai cuprinde activitati de initiere (teatru, jocuri si cantece populare), de divertisment si socializare.

Tabara se doreste a fi un demers cultural, o provocare adresata participantilor pentru cunoasterea mestesugurilor populare, un indemn si o ocazie de a "pastra intru spirit" ocupatii pe cale de disparitie sau menite sa fie uitate. Profesorii - instructori si mesterii invitati din tara coordoneaza atelierele de creatie familiarizand participantii cu tehnica mestesugurilor populare.

Activitatea taberei este structurata pe module de cate doua saptamani si ofera participantilor posibilitatea de a opta pentru unul din mestesugurile prezentate, in ateliere cu maxim 15 copii. Muzeul asigura prezenta mesterilor la ateliere si organizeaza actiuni de divertisment pentru participantii la tabara. Programul se desfasoara de luni pana vineri intre orele 10.00 - 14.00.

Copiii si tinerii vor intalni in tabara mestesugul, cantecul, intelepciunea populara, teatrul, poezia, concursul si nu in ultimul rand jocul, care este cel mai serios lucru al copilariei, dupa cum spunea Montaigne. La finalul taberei, pe 11 august, se va organiza expozitia cu genericul „Vara pe ulita” care va cuprinde cele mai reusite lucrari realizate in cadrul atelierelor.

Vacanta de neuitat pentru copii

Proiectul ofera copiilor si tinerilor sansa sa petreaca o vacanta de neuitat descoperind cu ajutorul unor cunoscuti creatori populari, in cadrul atelierelor de creatie, tainele unor stravechi mestesuguri. Astfel, cei mici vor participa la ateliere de olarit, modelaj, sculptura in lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticla, pictura naiva, oua incondeiate, cusut-tesut, impletituri, podoabe populare, masti populare, papusi.

De asemenea, sunt organizate ateliere de pictura, desen, foto, teatru de papusi, quilling.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea