De prin lume adunate

#zilele bucurestiului #constantin tanase #teatru

Superspectacole la Teatrul de Revista "Constantin Tanase"

In acest week-end Bucurestiul implineste 549 ani de la prima atestare documentara, ocazie de a se cu o serie de evenimente culturale, artistice, sportive, proiectii, cu jocuri de lumini, lasere si artificii, concerte, dansuri, muzica de fanfara si parade, cu expozitii foto , de pictura, urbanart, heraldica (la parterul Arcului de Triumf) si grafica, proiectii multimedia, targuri ale mestesugarilor, muzee si galerii deschise toata noaptea si spectacole de teatru, manifestari incluse in actiunea intitulata simbolic - Zilele Bucurestiului, editia 2008.

Sala „Rapsodia” a Teatrului de Revista „Constantin Tanase” situata in Centrul Istoric al Bucurestilor (Str.Lipscani nr.53), a programat special pentru „Zilele Bucurestiului” doua dintre cele mai de succes spectacole. „Pofta buna la Tanase” si „Dai un ban, dar face” sunt programate sambata, 20 septembrie si duminica, 21 septembrie incepand cu ora 19.00.

Spectatorii vor avea ocazia sa-i aplaude pe Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Adriana Trandafir ), Cristina Stamate , Nae Lazarescu si Vasile Muraru, apoi Mirela Boureanu, Miruna Birau, Bianca Anghel, Alin Gherghisan, Cristi Simion, Radu Ghencea, orchestra dirijata de Dan Ardelean si Ansamblul de Balet condus de coregraful Cornel Popovici. Regia artistica a celor doua spectacole este semnata de inegalabilul Bitu Falticineanu.

“Trecand peste momentele de deruta a datelor in care ni se tot promite ca in sfarsit si in…curand ne vom muta din nou in Sala Savoy , Teatrul de Revista traieste!”, a declarat indragitul actor si catautor Alexandru Arsinel, directorul Teatrului Tanase.

“Avem spectacole de exceptie care vor fi incluse si in aceasta stagiune, precum - Bufonii Regelui, Omul care  a vazut moartea – comedie de mare actualitate ce reda atmosfera algerilor intr-un de provincie, Pofta buna la Tanase, Dai un Ban, dar face, OK, Melody, Mama Boema, Nevestele Vesele si altele. Dupa Zilele Bucurestilor avem programate cateva turnee de mare anvergura in Banat, Nordul Moldovei, iar in octombrie vom pleca in Spania, unde vom sustine spectacole la Barcelona, Valencia, Zaragoza si Castellon. Cu ocazia turneului spaniel din luna mai, la Madrid, colectivul teatrului a jucat in fata a peste 1.500 de spectatori. Tot in urma succesului de care ne-am bucurat la Chisinau la inceputul acestui an, avem deja in decembrie contractat un alt turneu in Rep. Moldova”.

Pana la inaugurarea Salii Savoy a Teatrului Tanase, dar si a Gradinii Herastrau care va avea peste 2.500 de locuri, Sala Rapsodia va gazdui pe langa spectacolele stagiunii Festivalul de Muzica Usoara “ Aurelian Andreescu ”, Trofeul “Mihai Maximilian” si doua premiere de exceptie: “Idolii femeilor” cu Nae Lazarescu, Vasile Muraru, si Adriana Trandafir si spectacolul dedicat celor 30 de ani de activitate ai cuplului Stela Popescu – Alexandru Arsinel.

Intitulat “Aplauze, Aplauze”, la acest spectacol vor fi multi artisti invitati de onoare, printre care le amintim doar pe Tamara Buciuceanu-Botez, Adrian Enache, Gabriel Dorobantu sau Luminita Anghel. La matineu vor fi programate spectacolele pentru copii, de mare succes, printre care amintim “Razbunarea Panterei Roz”.

Odata cu inaugurarea Gradinii de Vara “Herastrau” conducerea Teatrului de Revista “Constantin Tanase” are in plan colaborari cu organizatori de concerte si , in timp ce in noptile calde de vara bucurestenii si nu numai pot urmari filme in Gradina care se va transforma in Cinema.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea