De prin lume adunate

#timp liber #street delivery #evenimente #arhitectura #evenimente bucuresti

Street Delivery in Bucuresti

Intre 15 si 17 iunie 2012, Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania organizeaza la Bucuresti, pe Strada Arthur Verona, a saptea editie Street Delivery, eveniment de urbanism, arhitectura si arte care isi propune recuperarea peisajului urban de catre pietoni si comunitate.

Victima a dezvoltarii, in detrimentul confortului si a calitatii vietii, Bucurestiul a fost declarat cea mai poluata capitala europeana si este un oras din ce in ce mai putin iubit de catre pietoni, biciclisti si toti participantii la trafic.

In acelasi timp, peisajul urban, s-a deteriorat si s-a instrainat de cetateni, devenind rezultatul exclusiv al unor proiecte oficiale si al interventiei dezvoltatorilor imobiliari, in absenta unui dialog real si al implicarii entitatilor care pot negocia armonizarea ambientala si dreptul comunitatii de influenta in calitatea spatiului public.

In foarte multe zone, dar cu precadere in centrul orasului, lipseste coerenta unor trasee pietonale si suntem privati de bucuria simpla a contemplarii si a promenadei. Street Delivery a aparut ca o forma de rezistenta.

Street Delivery a oferit incepand cu 2006 un cadru in care societatea civila, artisti, arhitecti, muzicieni, locuitori ai strazii si toti cei care doresc sa se faca vazuti si auziti sa poata oferi o alternativa la felul in care este perceputa locuirea orasului, o proiectie pozitiva asupra potentialului pe care inca il are Bucurestiul, dar si alte orase din Romania care se confrunta cu situatii similare.

Muzica, film si teatru la Street Delivery

Anul acesta, la Street Delivery viata reintalneste arta si arta dezlantuie "Experiente". In spatiul de pe Mercy, timp de trei zile, se vor aduna toate lucrurile bune. Muzica, teatrul, filmul, literatura, dansul, pictura, fotografia in diverse forme se inscriu in dialog si se reunesc pentru schimb de experiente si pentru a oferi iubitorilor de cultura optiuni artistice variate.

Pe parcursul celor trei zile, cei care vor ajunge pe strada Mercy vor avea ocazia sa se bucure de ateliere care mai de care, filme documentare, tango in strada, dans contemporan, teatru si poezie in strada.

Din program nu lipsesc nici concertele live. Vineri ii vei vedea pe cei de la Byron, Stike Tm, Dudu & MC Tina, TAPS, sambata vor fi Ovidiu Zimcea, Rubik’s Cube, The Amsterdams, iar duminica Brazda lui Novac si PNAL.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea