De prin lume adunate

#street delivery #urban #bucuresti #pietoni

Street Delivery - eveniment urban de arhitectura si arte

In perioada 12 - 14 iunie are loc editia a patra a evenimentului urban de arhitectura si arte Street Delivery . Street delivery isi propune sa transforme strada Arthur Verona intr-un traseu cultural-pietonal ce leaga Gradina Icoanei de Gradina Cismigiu.

Planul Urbanistic Zonal prevede largirea trotuarelor destinate in mod normal pietonilor si crearea unei promenade cu plante, imbunatatirea circulatiei auto in zona strazii Jean L. Calderon, monumente de for public, parcaje subterane si un pasaj pietonal, restaurarea istorica si amenajarea Gradinei Icoanei.

Ca si in anii trecuti, timp de trei zile, strada Arthur Verona va fi inchisa pentru masini si deschisa pentru oameni. Toate activitatile culturale desfasurate pe strada in acest interval sunt un manifest viu prin care se atrage atentia asupra orasului ca responsabilitate comuna a celor care il locuiesc si a celor care il administreaza.

Street Delivery este un exercitiu alternativ de locuire a spatiului public, o platforma de promovare pentru initiative civice, sociale, culturale, artistice, definitorii pentru un Bucuresti european.

Street Delivery se afla la cea de-a patra editie si reprezinta un demers pentru castigarea dreptului la promenada si la un oras in care sa se poata respira, conservarea si revitalizarea a 25 de monumente istorice de-a lungul traseului pietonal (dintre care doar 12 sunt deocamdata listate), printre care: Scoala Centrala, Blocul ARO, Biserica Anglicana , Casa Universitarilor, Casa Dimitrie Sturdza , Casa Ion Mincu sau Hotel Ambasador.

Street Delivery este impartit in mai multe sectiuni precum arhitectura, muzica, film, teatru, performance, expozitii, workshop-uri sau evenimente dedicate copiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea