De prin lume adunate

#cumparaturi #timp liber #craciun #statistici #cumparaturi craciun

Statistica: Cum vor evolua vanzarile in perioada sarbatorilor de iarna

Vanzarile in perioada sarbatorilor de iarna vor inregistra un trend ascendent in 2012, cred specialistii. In ciuda faptului ca recesiunea economica este departe de a se fi incheiat, estimarile in ceea ce priveste vanzarile pe teritoriul Statelor Unite arata o crestere cu 4 procente fata de 2011, de la 563 miliarde de dolari, la 586 miliarde de dolari.

Comparativ cu anul trecut, 52% dintre cumparatori vor achizitiona cadouri de Craciun apeland la internet, cu 34% mai multi decat in anul precedent.

In sezonul rece 2012, se estimeaza ca valoarea produselor cumparate online va creste cu 12% fata de anul trecut, atingand cifra de 92-96 de miliarde de dolari.


Cumparaturi online vs. cumparaturi standard

In ceea ce priveste motivele pentru care tot mai multi clienti cumpara online, cele mai importante sunt: posibilitatea de a face cumparaturi 24 de ore din 24 (38%), asigurarea transportului gratuit (35%), evitarea aglomeratiei din magazine (33%), preturile avantajoase (31%), posibilitatea de a compara preturile (30%) si usurinta de a gasi usor obiecte pe internet (22%).

Un cumparator alege un magazin online in detrimentul altuia in functie de mai multi factori: posibilitatea de vedea cosul de cumparaturi inainte de a plasa comanda, timp scurs de la efecturarea comenzii si livrarea ei, ofertele promotionale, descrierea clara a produsului, posibilitatea de returna produsul.

Sezonul cumparaturilor de iarna 2012 mai aduce si o alta schimbare importanta. 56% dintre cumparatori vor prefera sa mearga mai intai la showroom-uri pentru a studia produsul dorit inainte de a-l cumpara. In schimb, 26% dintre consumatori vor sa faca cumparaturi direct de pe internet, cu ajutorul tabletei si a telefonului mobil, in timp ce se afla in magazinul respectiv.


Cheltuieli de Craciun

Estimarile pentru 2012 arata ca un consumator american obisnuit va cheltui pe cadouri, decoruri, felicitari si alte obiecte de Craciun circa 740,51 de dolari. In 2011, media alocata pentru cumparaturile din sezonul de iarna a fost de 740,57 dolari, cei mai multi bani fiind cheltuiti pentru cadourile daruite familiei (424,10 dolari), prietenilor (71,76 de dolari) si colegilor de serviciu (22,15 dolari).

O statistica arata ca in acest an lista cu dorinte pentru Mos Craciun este dominata de carduri cadou (60%), haine (49%), carti/muzica/filme/jocuri video (46%), electronice si componente de calculator (36%) si bijuterii (24%).

Sursa foto: wisegeek.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea