De prin lume adunate

#unde iesim #teatru #spectacol #piesa

Spectacole de teatru pentru o primavara optimista

Primavara vine la pachet atat cu zile mai calde, martisoare si cadouri frumoase, cat si cu celebra astenie. In aceasta perioada te vei simti mai slabit, fara energie si un pic mai trist. Noi insa venim de hac asteniei si proastei dispozitii cu cateva piese de teatru care te vor face sa vezi viata in roz.

 

Dialoguri si fantezii in jazz la TNB

 

Unul dintre cele mai potrivite spectacole pentru un inceput de primavara optimist este Dialoguri si fantezii in jazz, o magie de poezie si jazz. Protagonistii sunt Ion Caramitru si Johnny Raducanu. Dialoguri si fantezii in jazz este o forma de teatru poetic "in cel mai pur distil", cu muzica urmandu-i respiratia si pasii ori, si mai bine, ispitind cuvantul cu intensitatea unui acord mereu surprinzator.

Ion Caramitru si Johnny Raducanu aduc la rampa Nationalului fragmente de sensibilitate in cheie romantica si sarcastica semnate de Nichita Stanescu, Dan Verona, Petre Stoica, Miron Radu Paraschivescu, Lucian Avramescu si Ana Blandiana. Spectacolul are loc la Teatrul National din Bucuresti, are o durata de o ora si jumatate, iar pretul unui bilet este de 30 de lei.

Sursa foto: tnb.ro

Sunt un orb la Teatrul de Comedie

 

"Va invit acum sa radeti, pentru ca rasul este muzica sufletului/ Sa va jucati, e secretul tineretii/ Sa cititi, este fantana intelepciunii/ Sa ganditi, este izvorul puterii/ Sa fiti calmi, este calea spre fericire/ Sa fiti buni, este cheia succesului/ Si sa iubiti.. este ratiunea de a trai". Aceasta este invitatia pe care actorul Horatiu Malaele o face publicului iubitor de teatru. Sunt un orb este un recital inedit de poezie, balet, pian, cantec, Marin Sorescu si lumini difuze. Spectacolul lui Malaele este complex, o pleiada de poezii care te trece prin toate starile. Piesa se joaca la Teatrul de Comedie, iar pretul unui bilet este de 21,20 lei.

Sursa foto: comedie.ro

Flori, fete, filme sau baieti la Teatrul ACT

 

Flori, fete, filme sau baieti e o piesa despre atratia dintre cei care confunda febra sexuala cu iubirea. E o privire ironica asupra adolescentei perpetue in care traieste omul de azi, care isi impinge varsta maturizarii undeva spre pensie. O abordare comica a cliseizarii existentei noastre de zi cu zi. Din distributie fac parte Sorin Poama, Mirela Oprisor, Andrei Mateiu si Simona Cuciurianu. Spectacolul se joaca la Teatrul Act, iar pretul unui bilet este de 25 de lei.

Sursa foto: teatrulact.ro

Buzunarul cu paine la Teatrul Metropolis

 

Buzunarul cu paine este o piesa realista, simpla prin situatia dramatica, devenind universala prin sensul ei dureros, capatand substanta pe masura ce trama se dezvolta. Morala acestei istorii atinge partea invizibila a lasitatii noastre, atat de caracteristica naturii umane. Tocmai din cauza filozofarii excesive pe tema virtutiilor si frumusetii actiunii, personajele raman paralizate exact atunci cand ar trebui sa actioneze. Buzunarul cu paine ii are in distributie pe Oana Pellea si Sandu Mihai Gruia , iar durata spectacolului este o ora si 15 minute. Spectacolul se joaca la Teatrul Metropolis, iar pretul unui bilet este de 21,20 de lei.

Sursa foto: teatrulmetropolis.ro

 

Cata speranta la Teatrul Odeon

 

Piesa Cata speranta a avut premiera pe 13 februarie la Teatrul Odeon, cu o distributie de zile mari: Dorina Lazar, Ionel Mihailescu, Virginia Rogin , Antoaneta Zaharia, Gabriel Spahiu, Rodica Mandache, Pavel Bartos, Liana Margineanu, Calin Stanciu Jr., Istvan Teglas si Nicoleta Lefter.

Oamenii din cele 20 de texte scurte pe care le-am ales nu cer mult. Unul spera sa-si gaseasca un tovaras care sa-l insoteasca in fabuloasa calatorie pe trecerea de pietoni, altul spera sa-si vada nevasta in lada neagra plina de diamante inselatoare a magicianului, o actrita spera sa invete un cantec pana la capat fara sa falseze sau sa danseze bossa nova ‘cu toate miscarile’, altul spera cu toata fiinta sa primeasca o palarie blue care provine din capatul Australiei, o profesoara de geografie spera sa convinga lumea ca pamantul e plat si chiar reuseste, un visator spera ca vanzatoarea de hot dog sa se transforme in Caroline de Monaco, un barbat spera sa isi recupereze portmoneul uitat la o fosta iubita in urma cu cateva decenii", declara Radu Afrim, regizorul acestei piese. Spectacolul se joaca la Teatrul Odeon din capitala, iar pretul unui bilet este de 31,80 de lei.

Sursa foto: teatrul-odeon.ro

Urban Kiss la teatrul de opereta

 

Spectacolul Urban Kiss reprezinta un protest urban, o revolta in fata absurdului lumii contemporane, in fata societatii ca sistem de ingradire, de limitare a libertatii individului. Spectacolul este povestea unui personaj masculin. El, care traieste in mijlocul Marelui Oras, la bloc, intr-un cotidian ce ii fura libertatea, intr-o societate ce ii striveste personalitatea.

Dupa o serie de aventuri – ce se constituie intr-un fel de drum initiatic – EL se salveaza si isi descopera autenticitatea prin intermediul unei experiente – limita: Iubirea.  Spectacolul se joaca la Teatrul de Opereta din Capitala, iar pretul unui bilet este de 52,50, 39,90 si 33,60 de lei.

Sursa foto: opereta.ro

Made in Romania la Sala Rapsodia

 

Spectacolul plin de umor si laconice povesti pline de haz este o viziune romaneasca asupra sufletului lumii. Aproape nimic din ce este omenesc nu lipseste din acest puzzle al conditiei individului si a societatii, derulat in ritmuri si imagini naucitoare, in care artele martiale se intalnesc cu valsul, iar parodia suculenta la adresa unor sintagme din filmul japonez este contrapunctata, in final, de vitalitatea dezlantuita a dansului popular.

Spectacolul Made in Romania se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica: step, pantomima, dans, lumini si muzica, spirit si emotie. Spectacolul se joaca la Sala Rapsodia, iar pretul unui bilet este de 20 de lei.

Sursa foto: passe-partoutdp.ro

Concretii la Green Hours

 

Piesa Concretii este un portret al tinerilor lumii de azi, plasati de autor intr-o suprarealista lume a viitorului, unde isi creeaza si isi traiesc un mod propriu de existenta. O lume in care personalitatea fiecarui individ este alterata si redusa la un standard unic, in care predomina si este stapan numai egoismul. Clubbing, alcool, droguri, junk, fast sex, agresiune si multa, multa realitate …virtuala. Spectacolul se joaca la Teatrul Luni de la Green Hours, iar pretul unui bilet este de 20 de lei.

Sursa foto: greenhours.ro

Frumoasa Calatorie a Ursilor Panda povestita de un Saxofonist care avea o iubita la Frankfurth la La Scena

 

In clubul La Scena poti incepe primvara cu o piesa de teatru reconfortanta si plina de optimism: Frumoasa Calatorie a Ursilor Panda povestita de un Saxofonist care avea o iubita la Frankfurth. Spectacolul este o poveste despre iubire, viata si moarte, o drama presarata cu accente comice, un spectacol de atmosfera si relaxare.

Un tanar se trezeste intr-o dimineata langa o femeie superba despre care nu-si aminteste nimic: cum a agatat-o, cum au ajuns in acelasi pat si nici macar unde se afla. Urmeaza noua nopti de dragoste pe drumul spre absolut si dematerializare. Din distributie fac parte Alexandra Rucsandrescu si Stefan Nistor. Spectacolul se joaca la Clubul La Scena.

Sursa foto: lascena.ro

Descult in parc la Teatrul de Opereta

 

Piesa Descult in parc este o comedie exceptionala, scrisa de Neil Simon, in care spectatorii vor avea ce vedea. Alaturi Mitica Popescu, Oana Ioachim, Ileana Cernat si Bogdan Tudor, Stefan Banica va promite un spectacol unde vei rade cu lacrimi. Descult in parc spune povestea a doi tineri proaspat casatoriti, care locuiesc intr-o mansarda. Cu timpul, in viata lor apar probleme din cauza parintilor si a prietenilor "binevoitori" care se amesteca in viata lor. Spectacolul se joaca la Teatrul de Opereta din Capitala, iar pretul biletelor este de 60 si 80 de lei, in functie de categorie.

Sursa foto: opereta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea