De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #teatru #evenimente bucuresti

Spectacole de teatru la final de august

Chiar daca este vacanta pentru majoritatea teatrelor, in Bucuresti nu lipsesc spectacolele independente, pline de umor si savoare, ideale pentru serile calde de vara. In Centrul Vechi, la Green Hours sau la Godot Cafe Teatru ai parte de spectacole de calitate, apreciate de public si critici.

Iata ce poti vedea in Bucuresti in luna august:

D-ale Bibicilor lui Caragiale in Centrul Vechi

"Circ & Variete Globus" revine in atentia publicului cu un spectacol plin de umor, intitulat "D-ale Bibicilor lui Caragiale". Bibicii lui Caragiale, fireste, bibici contemporani, care, asemeni noua, nu stiu sa voteze corect dar pot sa faca oricand haz de necaz. Sub bagheta magica a Brandusei Novac, Circul Globus propune un spectacol ludic plin de culoare, elemente acrobatice si dresuri in premiera.

Este un spectacol uimitor care imbina arta teatrului cu arta celor mai grele acrobatii sustinute de membrii trupelor circului bucurestean. Ludmila Ghyreva a pregatit in gradina Unionului cateva momente de dresura de porumbei, pauni albi, caini si capre; nu poti sa nu te amuzi cand iti suna in ureche comicul de limbaj al lui Caragiale sustinut atat de bine de echipa Ciucureilor Veseli.

Inedit este momentul pe patine cu rotile oferit de Adina si Valentin Marinescu, cu rotiri impresionante, joc de brate si echilibristica. Spectacolul beneficiaza si de o dresura de foci venite tocmai din Germania. Dresura de cai a Mioarei Igna incununeaza cu un regal in stil englezesc recitalurile actoricesti.

Spectacolul este programat in zilele de 24 si 25 august.

Bullets over Lipscani la Godot Cafe Teatru

Cele doua personaje principale, detectivul si tanara femeie misterioasa care il angajeaza pentru a-l gasi pe Dumnezeu, mitraliaza replici cu aceeasi usurinta cu care gloantele le scapa din revolverul ascuns fie in buzunarul trenciului de detectiv, fie printre blanurile studentei care isi schimba mereu identitatea.

Continutul acestor replici este, desigur, unul filozofic: existentialistii in frunte cu Sartre sa il fi omorat pe Dumnezeu, se intreaba detectivul chemat la sectia de politie sa identifice un cadavru care se potriveste portretului Celui Dat Disparut.

Din distributie fac parte Dan Radulescu, Smaranda Caragea si Catalin Babliuc. Spectacolul este programat pentru data de 25 august.

Pana la sfarsitul lunii august mai poti vedea la Godot Cafe Teatru si spectacole precum "Ma mut la mama", "Te iubesc! Te iubesc?", "Forma lucrurilor", "Niste fete" sau "Ce ne spunem cand nu ne vorbim".

Arta la Green Hours

Miercuri, 29 august, Teatrul Luni prezinta piesa "Arta". "Arta" este un spectacol dupa Yasmina Reza, iar din distributie fac parte Alex Calin, in rolul lui Marc, Valentin Florea in rolul lui Serge si Idris Clate, in rolul lui Yvan.

Traducerea ii apartine Violetei Popa, iar coordonatorul intregului spectacol este Alexandru Jitea. In luna august, la Teatrul Luni de la Green Hours mai poti urmari si spectacole precum "In centrul atentiei" (28 august) sau "Confesiunile unui caine" (27 august).
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea