De prin lume adunate

#spectacol #piesa #tnb #teatru

Spectacol de dans, muzica si poezie la Teatrul National

Luni, 21 martie , la Teatrul National din Bucuresti , la Sala Ion Luca Caragiale , are loc spectacolul de dans, muzica si poezie “Asediatii liberi”. Spectacolul este organizat cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Greciei.

Spectacolul este inspirat de creatia poetica omonima a poetului national al Greciei Dionysios Solomos, autorul imnului national elan. Conceptia artistica si coregrafia ii apartin dnei Amalia Strinopoulou, coregraf din Grecia.

Amalia Strinopoulou s-a nascut la Grevena. Traieste si isi desfașoara activitatea profesionala in Thessaloniki si Bucuresti. A studiat filologia engleza la Universitatea "Aristotelis" din Thessaloniki si dansul, in America. Este dansator solist, profesor de dans si scenograf. A infiintat trupele de dans "Horokyttaro" si "Vertige". Impreuna cu Afroditi Ioannidou, a intemeiat trupa de actorie "Methexi".

Participa actorii Afroditi Ioannidou, Gina Alina Patilea si Fineta Grigorescu, precum si Grupul de dansatori "Vertige" format din dansatori profesionisti, majoritatea studenti si masteranzi la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Caragiale din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea