De prin lume adunate

#parc #simfonii #orchestra

Simfonii de vara in Bucuresti

Sfarsitul de saptamana aduce in mod natural clipe de relaxare. Daca vrei sa petreci cateva momente frumoase, in compania acordurilor muzicii clasice poti participa la concertele in aer liber. Aceastea se desfasoara saptamanal, sambata si duminica, in parcurile din Bucuresti. La aceste concerte ai ocazia sa asculti arii celebre ale unor compozitori renumiti.

Muzica clasica in Parcul Coltea

 

Daca vrei sa te bucuri de o atmosfera relaxanta, mergi in Parcul Coltea pentru cateva clipe placute alaturi de prieteni si iubitorii de frumos. "Visul unor simfonii de vara" este un festival de muzica clasica care se adreseaza tuturor iubitorilor de muzica si cultura.

Conceptul festivalului are o traditie veche in mari metropole ale lumii precum Paris, New York sau Londra. Organizatorii isi doresc ca Parcul Coltea din Bucuresti sa devina un loc de revalorizare a culturii si un spatiu de loisir. In acest parc cetatenii orasului pot gasi un mediu inedit de comunicare si se pot bucura de cateva clipe de traire artistica.

Concertele din Parcul Coltea au loc in fiecare zi de sambata si duminica, de la orele 19.30 pana la 21.00. Aceste spectacole se vor tine spatamanal, pana pe data de din 3 octombrie 2010.

In programul concertelor vei putea asculta lucrari de Mozart, Rinaldo di Capua, Johann Strauss, Johann Sebastian Bach , Johannes Brahms, Luigi Denza, Piotr Ilici Ceaikovski, Carlos Gardel, Karl Jenkins, Jacob Gade, Luiz Bonfa, Astor Pantaleon Piazzolla, Henry Purcell, Thomas Bateson, Melchior Frank, Valentin Haubmann, Johann Sebastian Bach, Ludwig Maurer, Franz Joseph Haydn, Jeremiah Clarcke, Jean Joseph Mouret, Alessandro Scarlatti, Johan Ludwig Krebs, Johann Pachelbel , George Frideric Haendel, Johann Pezel, Claude Gervaise sau Johann Adsson.

Parcul Coltea este mic si cochet si chiar daca se afla in centrul orasului iti va oferi cateva clipe de relaxare. Spatiul este plin de incarcatura culturala si este incadrat de cladiri monument istoric. Intrarea la concertele din parc este gratuita.

 

Muzica de promenada cu Orchestra La Musica

 

Orchestra La Musica te asteapta cu muzica de promenada in parcurile Kiseleff si Bazilescu. Concertele au loc la fiecare sfarsit de saptamana, intre orele 11.00-13.00. Orchestra La Musica este o formatie de suflatori de elita care isi doreste sa ii familiarizeze pe bucuresteni cu farmecul muzicii de promenada. Valsuri, polci, swing, marsuri celebre si chiar lucrari clasice fac fac parte din programul orchesteri.

La acest eveniment sunt invitati si cei mai mici dintre spectatori, pentru care sunt pregatite numeroase surprize. Orchestra La Musica va sustine concerte in parcurile din Bucuresti pana in octombrie. Intrarea la concerte este gratuita.

Sursa foto : simfoniidevara.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea